pirnten printen
Älska dina rester!, Glutenfritt, Grönsaker, LCHF, Lunch, Middag, Paleo, Recept, Såser och dipper, Tastecelebration, Tillbehör, Vegan, Vegetariskt
Lämna en kommentar

Fyllda auberginerullar

Eggplant_rolls

I ett aldrig sinande av sökandet efter (nya) smakexplosioner, gjorde jag dessa fyllda auberginerullar för några dagar sedan. Dom består av mjuk aubergine, krispiga pistagenötter, krämig cashewkräm, massor av färger och goda kryddor i varje tugga. Det är ett mycket enkelt recept, men det finns vissa moment som du behöver för att ta hänsyn till när du gör din middagsprep. Ät rullarna som en del av din middag eller göra tapas av det till drinken.

På senare tid har jag medvetet börjat äta mindre kött och (även ännu) mer grönsaker. Men jag är inte en vegan eller vegetarian. Jag är en fakevegan, någon som drömmer om att en gång faktiskt kunna bli en riktig vegan. Jag håller verkligen inte med livsmedelsindustrin eller hur djuren behandlas i näringskedjan. Men att leva utan ost och ägg för resten av mitt liv? Neeeeh, det blir svårt. Tror inte att jag klarar det. Men istället för att tvinga in mig själv i ett hörn, fortsatte jag att utforska rolig mat. Med en tydlig riktning mot det vegetariska.

Låt oss sätta igång!

Cashewkräm med koriander
Blir en stor sats nog för 4 personer

Ingredienser
120 gram raw cashewnötter plus tillräckligt med vatten för blötläggning
1-1,5 dl vatten
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 citron (saften)
Salt och peppar
En handfull färsk koriander

Hur gör jag?
1. Blötlägg cashewnötterna i en skål täckt med vatten för 2-8 timmar. Detta gör det lättare att mixa dem senare. Om du inte har tid, kan du hoppa över detta.
2. Skölj av nötterna och lägg dem i en mixerskål tillsammans med övriga ingredienser. Blanda tills du har en slät kräm. Tillsätt mer vatten om det behövs. Ju starkare mixer du har, desto bättre resultat. Om man arbetar med en vanlig hushållsmixer, fungerar det bäst att först blanda det i den och sen hälla oöver krämen i en hög mixerskål och fortsätta med stavmixer.
3. Häll krämen i en skål tills servering. Förvara i kylskåp.
4. Krämen kan göras dagen innan om det är mer praktiskt.

Fyllda auberginerullar
4 personer

Ingredienser
2 aubergine och lite olivolja
1/4 rödkål, tunt skivad
2 dl grönkål, skuren i små bitar
1/2 lime (saften)
Ett stänk av olivolja
En nypa salt
1 dl rostade pistagenötter
färsk dragon (valfritt)

Hur gör jag?
1. Skär auberginen i tunna skivor på längden. Splasha lite olivolja över och se till att båda sidorna av skivorna täcks. Grilla skivorna i en grillpanna. Detta kan göras dagen innan om det är mer praktiskt.
2. Marinera kålen: hacka grönkålen i mycket små bitar och lägg i en skål. Strö över en nypa havssalt, olivolja och saften av 1/2 lime. Massera grönkålen tillsammans med de tillsatta ingredienserna. Detta är lättast att göra med dina egna händer. Medans du masserar kålen, blir fibrerna mjuka och mer lättsmälta. Detta gör den mjuk och mycket välsmakande att äta rå . Låt det stå i några minuter.
3. Skär rödkålen i tunna skivor.
4. Rosta pistagenötterns i en torr stekpanna tills de är gyllene. Häll över i en skål och låt dem svalna något, hacka dem sen i mindre bitar.
5. Montera rullarna: Placera ett eller två blad dragon i mitten på en grillad aubergineskiva. Placera en liten mängd av rödkål ovanpå plus lite av den marinerade grönkål. Tillsätt en liten sked cashewkräm med koriander och strö rostade pistagenötter över. Rulla upp auberginen. Fortsätt tills du har avslutat alla skivor.
Njut!

Detta recept är fritt från gluten, socker och laktos.
Den är lämplig för vegan, Paleo och LCHF.

Eggplant_rolls_closeup

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *