pirnten printen
Jobba med mig?, Kalender, What's cooking?
Lämna en kommentar

Workshop 2022

maggie_strand_taste_celebration_lowres

Vill du lära dig mer om spännande, grön mat ? Anmäl dig då till skön matlagningskurs med tokgod mat!

Höst och Österlen, en ofta lite dyster och grå kombination. Vilken perfekt tid att dra sig in i det varma köket och få ny inspiration till att äta mer grönt!
I de olika kurserna njuter och använder vi oss av de goda grönsaker och frukt som säsongen bjuder på. Vi kombinerar det med smaker från hela världen, lägger till oväntade ingredienser och djupdyker i fantastisk, växtbaserad mat.

(Fler datum kommer för vinter och vår 2023 inom kort)

19 nov 2022
15.00-ca 20.30
Grön gourmet:  Medelhavet

En grön festmeny, hur gör man egentligen? Kom på kurs hos mig på Tastecelebration Residence!

Tillsammans lagar vi en härlig meny med roliga inslag av lite svårt men framförallt med roliga tekniker att prova och använda sig av hemmavid. Genom spännande recept lär vi oss skapa texturer och smaker; krispigt, krämigt, dallrigt, friterat, smuligt, fett, torkat, kallt, syrligt, såsigt, oljigt, rökigt och skummigt! Olika konsistenser, färger, ingredienser och smaker bidrar alla till en större matupplevelse.
Att kocka i köket är ju lite som att vara en trollkarl. Med bra prepp och planering, några tricks i rockärmen och goda ingredienser skapar vi en större upplevelse i måltiden.

Med spännande smaker och bra tillagningstekniker kan man nå långt. Ibland får man titta tillbaka på hur något gjordes förr, ibland blicka framåt och ta hjälp av nya, roliga hjälpmedel. Vi har några av dem på plats (utan att bli alltför beroende av maskiner etc)

Vi använder råvaror från nära och längre ifrån. Naturligtvis använder vi oss även av ingredienser och smaker från vår Smakbutik och våra Big Green Egg i kursen.
Naturligtvis avslutar vi kursen med en gemensam middag med allt det goda ni gjort!

I denna kursen lagar vi mat med inspiration av medelhavets kök. Vitlök, timjan, rosmarin, rödlök, svamp och olika sorters deg är självklara ingredienser.
(Denna kurs innehåller gluten!)

Pris och anmälan

Alla kurser kostar 1700 kr per person (för privatpersoner).
Anmäl dig till kurserna genom att 
skicka ett email till info(at)tastecelebration.com

Vad ingår?
– I vår matlagningskurser lagar ni mat tillsammans med kocken Isabel Brummer.
– God fika vid början av dagen på kursen (eller alternativ beroende på kursval)
– Kursen ges i små grupper om 7-12 personer
– Delar av matlagningen sker på kamadougnen the Big Green Egg (lite väderberoende dock)
– En massa tips och knep för att underlätta matlagningen eller göra den extra vacker
– Laga och ät en helt växtbaserad meny (meny och inriktning varierar beroende på önskemål/säsong)
– Receptkompendium efter avslutad kurs

Man kan också dra ihop ett eget gäng och komma på privatkurs, minst 7 och max 12 personer. Det går fint att komma både med ditt företag eller som privatpersoner. 

Upplägget på kurserna
I mina matlagningskurser tar jag med dig på en grön resa. Vi använder oss av alla goda grönsaker och produkter som säsongen och landet bjuder på och kombinerar det med smaker från hela världen. Kanske lägger vi till en oväntad ingrediens eller använder oss av ett annorlunda tillagningssätt…
Efter avslutad matlagning dukar ni bordet och njuter av er tokgoda mat!

Kurserna har olika teman och passar alla. Inspiration finns att hämta vare sig du är nybörjare eller en tvättäkta foodie!

Paket med matlagningskurs och övernattning på Tastecelebration Residence
Unna er en helg borta och njut tillsammans! Passa på att boka ett paket med både övernattning, kurs och frukost så slipper ni tänka på vem som är chaufför eller att slippa köra i mörkret.

I paketet ingår
– Fika vid ankomst
– Varsitt glas bubbel (med eller utan alkohol)
– Matlagningskurs och gemensam middag med kursdeltagarna
– Logi i dubbelrum
– Frukost med hembakt bröd, långkokt gröt, granola, goda marmelader, eko-ägg och annat gott
Boka här ert paket!

För grupper organiserar vi även en kombination av boende och kurs där du bor på vårt gårdshotell och kombinerar det med kurs som passar ditt ändamål. Vi har flera teman på matlagningskurserna och ger även kurser i matfotografi. Tillsammans bestämmer vi en lämplig längd på kursen och tema. Efter kursen njuter ni en härlig middag vid långbord medan vi tar hand om disken.

Detta går till exempel utmärkt att kombinera med en konferens eller en
get-together med vänner eller familj.

Mellan kurserna finns utrymme att njuta av omgivningarna och allt som Österlen bjuder på. Vi tipsar gärna om våra smultronställen!

Fakta för matlagningskurserna

  • All mat är 100% växtbaserad på kurserna.
  • Kurserna kan ges på svenska, engelska och holländska.
  • Gruppstorlek är minst 7 personer och max 12 personer per gång.
  • En kurs är vanligtvis ca 4,5 h inkl måltid om inte annat är överenskommet.
  • Efter kursens slut får du recepten hemskickade via mail.
  • Följ enstaka kurser eller kombinera er hotellvistelse eller konferens med kurs.
  • I kursavgiften ingår en gemensam måltid. Skulle du vilja ta ett glas vin, bubbel eller öl till går det självklart alldeles utmärkt att köpa till det efter eget huvud.
  • Meddela oss i god tid innan vid eventuella allergier.

Vill du komma en annan dag än det som står planerat, med ditt företag eller vänner? Skicka iväg ett mail till info(at)tastecelebration.com så syr vi ihop något!

Vi ses väl i i köket?
Isabel

swisschard_tofu_quiche

 

Filed under: Jobba med mig?, Kalender, What's cooking?

av

Sharing the passion for food!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.