pirnten printen
Bra och billig mat, Glutenfritt, Grönsaker, Ingen kategori, Laktosfritt, LCHF, Lunch, Middag, Paleo, Raw food, Recept, Sallader, Tillbehör, Vegan, Vegetariskt
kommentar 1

Raw tabbouleh med blomkål

Raw_tabboulhe

Detta är en av mina favoriträtter som hängt kvar efter mina år med raw food. Jag fortsätter att komma tillbaka till receptet när som helst. Raw tabbouleh med blomkål, massor av citron, persilja och färsk mynta. Det kan inte bli mycket bättre!

Tabbouleh är egentligen en libanesisk sallad. Huvudingredienserna är bulgur, massor av bladpersilja och citron. Genom att välja blomkål istället för bulgur, ökar du inte bara ditt dagliga intag av  (färska) grönsaker, men får också en naturligt, glutenfri maträtt som smakar minst lika bra som originalet. Jag tycker om att kombinera den med en grön sallad, kanske lite hommus (mosade kikärter med örter och olja) och en cashewkräm eller yoghurt. Den funkar också perfekt till grillade grönsaker, fisk eller kött.
Låt oss sätta igång!

Raw tabbouleh med blomkål

2 personer

Ingredienser
1/2 litet blomkålshuvud
2 nävar (säkert 1 dl!) bladpersilja (inklusive stjälkar)
En näve (1/2 dl)  färsk mynta
ca 50 gram god olivolja
En bra nypa gott, flakey havssalt (jag använder alltid Maldon)
Citronsaft från 1/2-1 citron (bestäm själv hur syrligt du vill ha det)
En näve pistagenötter (eventuellt rostade)

Hur gör jag?
1. Skölj blomkålen och skär den i något mindre bitar för att passa din mixer. Hacka blomkål i mixern till storleken av riskorn (detta kan naturligtvis också göras genom att hacka för hand, det tar bara lite mer tid …). Häll ”blomkålsriset” i en tillräckligt stor skål för att kunna blanda runt tabboulehn när du är klar.
2. Hacka persiljan, inklusive stjälkarna (dom är knapriga och ger massor av smak till tabboulehn). Lägg allt i skålen tillsammans med den skurna blomkålen.
3. Dra myntabladen från sina stjälkar och lägg dem ovanpå varandra med alla ändar i samma riktning. Rulla ihop dem och skär dem tunt. Släng bort den sista biten av bladet, det kan bli lite hårt i munnen annars.  Lägg myntan i skålen också.
4. Blanda oljan, citronsaft och salt direkt i skålen och blanda runt rejält för att se till att allt är täckt av dressingen.
5. Rosta pistagenötter i en torr stekpanna och stek tills gyllene. Låt de svalna något och hacka sedan i lite mindre bitar. Strö de rostade nötterna ovanpå tabboulehn vid servering. Njut!

Detta recept är fritt från laktos, gluten och socker.
Receptet är raw (om du hoppar över rostningen av pistagenötterna), vegan, paleo och LCHF vänligt.

Raw_tabboulhe_closeup

1 kommentarer

  1. Pingback:Mijn arabische keuken och grillad halloumi med mynta och honung

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.