pirnten printen
Frukost, Glutenfritt, Ingen kategori, Laktosfritt, LCHF, Paleo, Raw food, Recept, Vegan, Vegetariskt
Lämna en kommentar

Avokadoyoghurt med frukt och rostade kokosflingor

Avocao_yoghurt

Vissa morgnar har jag verkligen inte en aning om vad jag ska äta … Och det var just en sån morgon jag kom på denna avokadoyoghurt med frukt och rostade kokosflingor. Den är krämig med lite syrlighet, precis som yoghurt ska vara och naturligtvis mättande. Ät den med de toppingar som du gillar, kanske en granola eller en blandning av frukter eller bär?

Lyckligtvis behövs inga förberedelser. Fast… Jag antar att om du verkligen vill, skulle du kunna blötlägga cashewnötterna i lite vatten kvällen innan. Men som sagt, själv kom jag på receptet när jag inte hade förberett något så det fungerar perfekt utan också.
Jag gör yoghurten i min höghastighetsblandare, men om du inte har en sådan än, kanske du måste köra ingredienserna först i en matberedare och sedan avsluta med en stavmixer för att få det riktigt krämigt.

Låt oss sätta igång!

Avocado_yoghurt_closeupAvocadoyoghurt med frukt och rostade kokosflingor

För en person

Ingredienser
En näve råa, osaltade cashewnötter
1/2 avokado. skalad och urkärnad
Saften av 1 lime
En pytteliten nypa salt
1/2 tsk mald vaniljstång
2 teskedar kokosolja (lukt och smakfri)
2-4 msk kallt vatten, mängden beror på hur lös du föredrar din yoghurt

Topping såsom granola, torrostade kokosflingor, frukt, bär, superfood …

Hur gör jag?
1. Börja med att tillsätta 2 matskedar vatten till din mixer ( genom att göra detta blir det lättare för knivarna för att snurra).
2. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa tills du har en krämig yoghurt.
3. Häll över yoghurten i en skål och tillsätt de toppings som du föredrar.
Njut!

Detta recept är fritt från laktos, gluten och socker.
Det är passar bra som raw food, veganer, paleo och LCHF.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *