pirnten printen
Bra och billig mat, Glutenfritt, Laktosfritt, LCHF, Paleo, Recept, Smoothies och andra drycker, Sockerfritt, Sötsaker, Utan raffinerat socker, Vegan
kommentarer 2

Fräsch dessert med kokosmjölk, röda bär och rosenvatten

Dessert_med_kokosmjölk_färska_bär_och_rosenvatten

Inspirationen till denna dessert fick jag för ett par år sedan i en indonesisk restaurang. Jag har aldrig fått smaka det igen men mina smaklökar har inte glömt bort den ljuvliga smaken. Det var dags att skapa en copy-cat baserat på ett gammal matminne, fräsch dessert med kokosmjölk, röda bär och rosenvatten!

En ohyggligt varm dag, ett reserverat bord sedan länge och en träff med goda vänner. Vi hade just avnjutit ett stort, traditionellt ricetable med en massa smårätter och var faktiskt väldigt mätta men min mage skrek ändå efter en söt avslutning. Ge mig något, något litet iallafall! In kom denna kokosdessert fylld med krossad is, färska bär och vara bara alldeles perfekt. En absolut vinnare denna varm dag. Och det är den fortfarande.
Rosenvattnet sätter den absoluta pricken över i-et. Börja med den mindre mängden för att se hur koncentrerad smak du föredrar. Om du vill, läs mer om rosenvatten här.
Låt oss sätta igång!

Dessert_med_kokosmjölk_färska_bär_och_rosenvatten_closeup

Fräsch dessert med kokosmjölk, röda bär och rosenvatten

2 personer

Ingredienser
250 ml tjock kokosmjölk plus kanske lite vatten för att kunna spä ut den till önskad konsistens
50 gram frysta hallon
1 tsk vaniljpulver
1-2 teskedar rosenvatten (beroende på hur koncentrerad du vill ha smaken)
75 gram färska, blandade bär skurna i mindre bitar (t.e.x jordgubbar, hallon, röda vinbär och blåbär)
100 gram krossad is
Färsk mynta

Hur gör jag?
1. Förbered de färska bären med att skära dem i mindre bitar. Ställ åt sidan för nu.
2. Tillsätt kokosmjölken, de frysta hallonen, rosenvattnet och vaniljpulver i en mixerskål. Mixa det tills allt är helt blandat och har fått en vacker ljusrosa färg. Justera konsistensen med vatten om det behövs. Du bestämmer själv hur tjock du föredrar din dessert, som en smoothie eller mer som en gräddig efterrätt att äta med sked.
3. Häll lite av de färska, blandade bären i ett glas eller i en skål. Tillsätt lite av den krossade isen och sedan lite av den mixade kokosmjölken ovanpå. Upprepa tills allt är slut.
4. Tillsätt myntan på toppen och servera genast.
Njut!

Detta recept är fritt från laktos, gluten och socker.

2 Kommentare

    • Tack Cecilia, vad roligt att du tycker det! Den ÄR dessutom god hihi. Hoppas du vågar dig på den någon het dag i sommar (det måste ju bara komma nån mer snart…).
      Hils, Isabel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *