Herregud, detta är bara så gott! Och faktiskt inte så illa för kroppen heller.
Full av raw godsaker, bra fetter och minimalt med socker. Kort sagt en win-win, tummen upp med andra ord.
Låt oss sätta igång!
Ingredienser
1, 5 dl (ca 150 gram) deodoriserad kokosolja
1 dl (ca 100 g) rå kakaopulver
1 tesked agave (eller mer, fråga ditt eget samvete och smaklökar)
En nypa Maldon salt
Torkad lavendel, ringblommor, pistagenötter, gojibär och torkade blåbär (helst raw)
Hur gör jag?
1. Smält kokosolja i vattenbad alternativt micro. Blanda oljan med kakaopulver och lite agave (se kommentar i ingredienslista). Häll massan i en djup fyrkantig skål med bakpapper i botten.
2. Strö lavendel, ringblomma, hackade pistagenötter, råa gojibär och blåbär över.
3. Avsluta med att tillsätta lite Maldon havssalt. Placera skålen i frysen.
4.Efter ca 2 timmar är chokladen klar. Skär i fina bitar och bjuda in en kär vän på en kopp kaffe.
Njut!
Pingback:Lavender | TASTECELEBRATION
Pingback:Älskliga jordgubbar, mango, lavendel och vit chokladsås - Tastecelebration
Pingback:Chokladpaj, apelsinkräm och julbordsinspiration - Tastecelebration