pirnten printen
Kryddor, Smakkompisar, Tastecelebration
Lämna en kommentar

Lavendel

Lavendel; ett somrigt barndomsminne. Svävande fjärilar och hundratals nyanser av blått och lila. Den intensiva väldoften en tyst sommarnatt. Provence och Blekinge. Åh!

Detta är en krydda du antingen älskar eller hatar att laga med, och jag bara älskar det! Den subtila smak med en antydan till ett slag i ansiktet fungerar bra med choklad, kakor och andra godsaker.

Min kärlek till smaken av den vackra blomman började med en svensk kokbok för många år sedan. Ett recept med lavendel och vitt socker i lager som behövs för att sitta under ett antal veckor. Bara att öppna den vackra glasburken innebar en omedelbar förflyttning tillbaka till sommar, bad och sol. Att baka de italienska kakorna med det lavendelstinna sockret och den mörka chokladen var fantastiskt.

Men. Det var i mitt gamla liv, där socker och mjöl var välkommet. Numera hittar jag nya sätt att lägga till blomman och doften till min mat. Inget socker eller mjöl ingår, bara ingredienser som är bra för mig.

Behåll blommorna hela eller mal dem beroende på hur du ska använda dig av dem i maten. Här på bloggen kan du hitta både chokladbollar och hemlagad choklad med lavendel. Ge det ett försök!

Inta dock vissa försiktighetsåtgärder. Bättre ta en mindre mängd till att börja med och lägga till mer efter provsmakning om det behövs. Om inte, riskerar du att få smaken av en hel parfymflaska i tårtan.

Filed under: Kryddor, Smakkompisar, Tastecelebration

av

Sharing the passion for food!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.