pirnten printen
Grönsaker, LCHF, Lunch, Middag, Nötfritt, Recept, Tastecelebration
kommentarer 2

Fylld portobello med getost (tips för en godare helgmiddag)

Portabello

När man äter mindre kolhydrater, får man ibland tänka till lite extra för att hitta alternativ till den normala tillbehören som man brukade äta (potatis, pasta och ris). För att övertyga min make om fördelarna med att skära ner kolhydrater, måste jag vara ännu mer uppfinningsrik. Detta recept kom till på en sån dag. Vi behövde något ytterligare tillbehör till vår goda middag på en lördag. Men som alltid, det fungerar för vilken dag som helst. Ruskigt gott!

Det är inte svårt att göra och om du vill, kan du även förbereda t.o.m. steg 7 i receptet. Bevara den i kylskåp och sätt formen i den varma ugnen när tiden är inne. Perfekt när du behöver ta hand om gäster också.

Låt oss sätta igång!
2 personer
180º C

Ingredienser
2 tsk smör
3 portabello (ca 120 gr vardera)
1 stor bananchalottenlök (60 gr)
1 vitlöksklyfta
15 gr krus eller bladpersilja
120 gr getost
Färskmalen svartpeppar

Hur gör jag?
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Rengör portabellon. Ta två av de tre portobellosarna och skär försiktigt ut de svarta sporerna undertill och stammen. Placera svamphattarna i en ugnsform.
3. Hacka en av de tre portabellosarna i mindre bitar. Lägg dem i en torr stekpanna och låt dem stekas på medelvärme i 5 minuter för att få ut all fukt. Vänd dem då och då.
4. Hacka löken och vitlök fint. Lägg allt i stekpannan med portabellon tillsammans med två tsk smör. Låt det steka ihop på låg värme i 10 minuter.
5. Förbered getosten och persilja medan det andra steker. Skär getosten i 1 cm-bitar. Finhacka persiljan.
6. När svampen, löken och vitlök är klart, lägg till getost och persilja i pannan. Blanda försiktigt så att allt blandas.
7. Fyll de 2 portabellos i ugnsformen med fyllningen. Placera formen på en plåt i ugnen och grädda i 10 minuter.
8. Njut!

Filed under: Grönsaker, LCHF, Lunch, Middag, Nötfritt, Recept, Tastecelebration

av

Sharing the passion for food!

2 Kommentare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.