pirnten printen
Bra och billig mat, Frukost, Glutenfritt, Ingen kategori, Laktosfritt, Nötfritt, Recept, Såser och dipper, Tillbehör, Vegan
Lämna en kommentar

Pumpa- och sesamsmör

Pumpkin_and_sesame_butter_1

Pumpafrön är något av det godast jag vet! Knaprigt, med mycket smak och mångsidigt. Om du följer mig på instagram ser du hur ofta jag använder det… Ofta! Med andra ord, var det bara en tidsfråga innan ett pumpa- och sesamsmör skulle dyka upp på mitt köksbord!
För att ge mitt pumpasmör ytterligare lite smakskjuts tillsatte jag dessutom lite rostade sesamfrön. Oj, så gott det blev!

I övermorgon kommer det ett recept på min favoritfrukost just nu. Den är faktiskt så god att jag hade svårt för att bestämma mig om jag skulle kategorisera det som frukost eller dessert… Naturligtvis serverar jag den tillsammans med mitt nya pumpa- och sesamsmör!

Pumpkin_and_sesame_butter_3

Pumpkin_and_sesame_butter_2

Pumpa- och sesamsmör

Ingredienser
3 dl / 190 gram pumpafrön, naturella
ca 1,5 dl /ca 130 gram god olivolja
1 rejäl nypa gott flingsalt
0,5 dl skalade sesamfrön

Hur gör jag?
1. Rosta pumpafröna i en torr och het panna (utan fett) tills de börjar dofta ljuvligt och bli gyllenbruna. Rör om ofta, det får inte bli brända! Häll ner de rostade pumpafröna direkt i en mixer.
Rosta även sesamfröna på samma sätt. När de är klara häller du dom i en skål tills vidare.
2. Mixa pumpafröna fint i mixern. Om du vill ha olika konsistenser, kan du välja att mixa hälften fint och den andra hälften grövre.
3. Tillsätt flingsalt och olivolja och mixa tills du fått en jämn röra. Du reglerar själv hur löst du vill ha ditt smör med mängden olja som du tillsätter. Jag vill ha mitt smör ganska löst men det väljer du själv!
4. Tillsätt slutligen de rostade seamfröna. Blanda väl med en slickepott och häll upp i en ren glasburk. Förvara i kylen.

Pumpa- och sesamsmöret är gott både på mackan, i smoothie och på gröt och yoghurt. Eller varför inte till en pastasås?

Receptet är fritt från gluten, laktos, nötter och raffinerat socker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.