Detta är ett superenkelt tillbehör som fungerar bra med kött, fisk eller bara som en vegetarisk middag tillsammans med andra små rätter. Bra när du vill skippa kolhydrater och få mycket smak i din maträtt.
Varför vänta, låt oss sätta igång!
(2 personer)
Ingredienser
1 squash (gul eller grön eller lite av båda)
Smör eller ghee
1 citron (helst biologisk eftersom du kommer att använda skalet)
Dill, basilika eller persilja (beroende på tillgänglighet, din egen fantasi och vad det ska fungera mer med på tallriken)
Ett bra flinghavssalt och färskmalen peppar
En handfull rostade pumpafrön
Hur gör jag?
1. Rosta naturella pumpafrön i en torr stekpanna tills de är gyllene. Häll över i en separat skål till servering.
2. Spiraliza squashen (om du inte har en spiralizer, hyvla med en osthyvel och skär därefter i lagoma strimlor).
3. Smält en rejäl klick smör eller ghee i en kastrull. Låt smöret smälta och lägg i den strimlade squashen. Stek i ca 3 minuter.
4. Tillsätt rivet citronskal (för bästa resultat, använd Microplane rivjärn), salt, peppar och hackade örter.
5. Välj en vacker tallrik, strö några rostade pumpafrön och servera med kärlek. Njut!
Kombinera gärna detta med med mina fiskkakor och / eller sås av palmhjärta!
Pingback:Fish cakes for a Tuesday | TASTECELEBRATION
Pingback:Lactose-free sauce with palm heart | TASTECELEBRATION
Pingback:Fiskbiffar på en tisdag – Tastecelebration