pirnten printen
Glutenfritt, Grönsaker, Laktosfritt, LCHF, Nötfritt, Paleo, Recept, Såser och dipper, Vegan, Vegetariskt
Lämna en kommentar

Laktosfri röra med palmhjärta

Du vet de dagar då du är på humör för något riktigt gott men inte orkar riktigt jobba för det (eeeh, händer det dig också?)? Detta är lösningen!
Faktiskt nästan för enkelt att ens skriva ner men mycket välsmakande och med en rolig ingrediens att använda. Palmhjärta.

Ärligt talat så hade jag bara hört talas om palmhjärta i dokusåpan Robinson Crusoe och där var de naturligtvis tvungna att gräva ut rötterna ur jorden. Det såg inte särskilt tilltalande ut, inte heller med tanka på deras enformiga sätt att tillage hjärtat.
Jag gjorde det hela lite lättare för mig, skulle inte heller veta var jag skulle hitta palmer här i Nederländerna ändå … När vi var i Frankrike förra gången, köpte jag en burk med palmhjärtan. Det visade sig senare att Frankrike är även den största importören av denna grönsak! Härligt att lära sig något nytt varje dag; 0)
Tyvärr har jag också lärt mig att hela trädet dör när du tar ut hjärtat (dude, låter logiskt jag vet …). Men som en exotisk ingrediens var jag bara tvungen att prova nu när den ändå stod i skåpet. Förlåt en dum foodie och hennes dåliga ursäkter.

Låt oss sätta igång!
1 stor skål

Ingredienser
220 gram konserverat palmhjärta (utan vatten)
2-3 msk olivolja
En rejäl nypa havssalt och svartpeppar
1 tsk citron eller äppelcidervinäger

Hur gör jag?
1. Sila av vattnet från palmhjärtat.
2. Lägg alla ingredienser i en hög mixerskål och använd en stavmixer för att blanda ihop allt.
3. Häll röran i en skål. Tillsätt lite extra olivolja och cayennepeppar ovanpå som dekoration.
4. Njut röran på en macka eller tillsammans med grönsakspasta gjord med zucchini och citron, recept här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.