Senaste inläggen

Simple av Ottolenghi och härligt potatismos med örter

För några månader sedan kom den senaste boken ut skriven av en av mina absolut favvokockar – Yotam Ottolenghi. Idag har det blivit dags för mig att recensera boken Simple och såklart även laga något gott ur den! Läs mer

Enkel rabarberkaka med körvelsocker

Har ni hört uttrycket att ”det som växer samtidigt, även smakmässigt brukar passa ihop”. Lite spännande tankegång tycker jag. Idag (och för lilla mor på alla mammors dag) blir det alltså enkel rabarberkaka med körvelsocker. Läs mer

Saffran- och russinmuffins

För några veckor sedan behövde vi en lite mjuk kaka till en dessert vi serverade på restaurangen. Då hittade jag på det här receptet. Vi smaksatte den då med matcha-te men idag har jag gjort de lite juliga med saffran och russin istället. Lite som lussebullar fast utan jästid… Läs mer

Chokladpaj med lingon och röd linsbotten

Höst och skymningsljus. Gemensamma söndagsmiddagar med tända ljus. Och naturligtvis choklad!
Första inlägget efter sommarens bråda dagar blir en maffigt chokladig historia med illandes röda lingon, mörk choklad, en rolig botten av röda linser och torkad blåklint med hågkomster från midsommarens ljusa nätter.
Läs mer

Tre månader med Tastecelebration Residence!

Vi sitter på vår veranda i den ljumma sommarkvällen. Filt över knäna och hett myntate i glaset. Stjärnorna blinkar över våra huvuden och det känns som är dags för en slags reflektion av de gångna månaderna. Läs mer

Chokladbollar_Mia_Öhrn

Chokladbollar + recept på chokladbollar med vit choklad och citron

För ett tag sedan kom den färglada boken Chokladbollar av Mia Öhrn. Idag blir det recension och chokladbollar med vit choklad och citron! Läs mer

Imorgon börjar äntligen Matrundan!

Matrundan är den perfekta helgen (10-13 maj) för alla foodisar som vill se, prova och smaka av all slags mat på Österlen med omnejd. Läs mer

Morotspure_med_färsk_ingefära

Morot – lifehack

Ibland tittar man in i sitt kylskåp och tänker det finns INGENTING där. Verkligen ingenting utom kanske lite potatis, någon lök och morötter. Och då har man egentligen ganska mycket… Idag riktar jag strålkastaren mot moroten och sätter den i sitt rätta ljus. Läs mer

Tastecelebration Residence öppnar!

Nu har det äntligen blivit verklighet, bloggen får sin alldeles egna mötesplats för foodisar; Tastecelebration Residence. Nu har vi öppnat! Läs mer

Sticky_kladdkaka_med_kastanjemjöl_2

Sticky kladdkaka med kastanjemjöl

Kastanjemjöl är en ny upptäckt för mig sedan ett par månader sedan. Det har en god smak som drar åt det söta och kan användas båda till att baka kakor, pasta och bröd med. Idag gör jag en sticky kladdkaka med mjölet. Läs mer