Senaste inläggen

Morotspure_med_färsk_ingefära

Morot – lifehack

Ibland tittar man in i sitt kylskåp och tänker det finns INGENTING där. Verkligen ingenting utom kanske lite potatis, någon lök och morötter. Och då har man egentligen ganska mycket… Idag riktar jag strålkastaren mot moroten och sätter den i sitt rätta ljus. Läs mer

Tastecelebration Residence öppnar!

Nu har det äntligen blivit verklighet, bloggen får sin alldeles egna mötesplats för foodisar; Tastecelebration Residence. Nu har vi öppnat! Läs mer

Sticky_kladdkaka_med_kastanjemjöl_2

Sticky kladdkaka med kastanjemjöl

Kastanjemjöl är en ny upptäckt för mig sedan ett par månader sedan. Det har en god smak som drar åt det söta och kan användas båda till att baka kakor, pasta och bröd med. Idag gör jag en sticky kladdkaka med mjölet. Läs mer

Tävla med ditt bästa matfoto!

Jag älskar bra matfoto och det gör den underbara tidningen Vegourmet också. Det gör säkert du med och nu kan du få ditt bästa matfotografi utställt på vår stora fotoutställning! Läs mer

Grön_paté_med_tranbärssås

Grön paté med tranbärssås

Idag blir det en färgglad grön paté med tranbärssås här på bloggen. Man kan välja att servera den nykall som en förrätt eller som en varmrätt tillsammans med lite kokt potatis och sallad. Det blir gott hur som. Läs mer

Tastebud_chestnuts

Äkta kastanjer

”Chestnuts roasting on an open fire. Jack Frost nipping at your nose…” En riktig klassiker med Nat King Cole och Stevie Wonder. I november har äntligen den nya skörden av ätliga kastanjer kommit och det är hög tid att njuta av denna säsongsbetonade goding! Läs mer

Muhammara_med_bakad_sötpotatis_2

Muhammara med bakad sötpotatis

Till middagen serveras idag en sagolikt god muhammara med bakad sötpotatis. Muha… Va? Jo alltså den fantastiska paprikaröra med sina rötter i Syrien även om den serveras i lite olika varianter i mellanöstern. Läs mer

Chiapudding_med_saffran_och_kanelstekta_äpplen

Chiapudding med saffran och kanelstekta äpplen

Idag bjuder jag på chiapudding med saffran och kanelstekta äpplen till adventfrukosten. Läs mer

Vego_på_30_minuter

Vego på 30 minuter + tandooristekt blomkål med linsris

Idag skriver jag en recension om  boken Vego på 30 minuter av Ylva Bergqvist. Ur boken gör jag en härlig tandooristekt blomkål med linsris! Läs mer

Hemgjord_tandoorikrydda_2

Hemgjord tandoorikrydda

Så här på vintern tycker jag att man kan ta ut svängarna rejält med kryddor. Varma kryddor gör gott för ett fruset land! Idag gör jag således en hemgjord tandoorikrydda, en kryddblandning som har sitt ursrpung i det indiska, pakistanska och afganska köket. Läs mer