pirnten printen
Bra och billig mat, Glutenfritt, Grönsaker, Ingen kategori, Laktosfritt, Recept, Såser och dipper, Vegan, Vegetariskt
Lämna en kommentar

Snabb pasta med squash i krämig sås

Quick_pasta_with_courgette_4

Snabb pasta med squash i krämig sås, en verklig räddare i nöden! Massor av smak, enkelt att röra ihop och med fräscha grönsaker som gör en glad. 
Ja, ibland blir man så glad av mat. Nästan som en förälskelse. Oväntat och härligt.
Eller som när man egentligen inte har tid men fixar ihop något ändå och upptäcker att det blev underbart gott.

För att få till den krämiga såsen använder jag mig av min krämiga hemgjorda cashew creme fraîche (länk) men om du skulle ha yoghurt eller matlagningsgrädde av valfritt slag hemma fungerar det säkert också.

Squashen river jag och låter rinna av på en handduk några timmar, det kan man till och med förbereda på morgonen om man vill. Då är allt klart på en liten kvart när det är middagsdags.
Att koka pastan är det som tar längst tid men den skulle man ju kunna ersätta med lite raw grönsakspasta om man vill skynda på det lite.
Skulle det mot förmodan bli något över så spara och ha på mackan dagen efter. Gott!
Nu kör vi!

Quick_pasta_with_courgette_Quick_pasta_with_courgette_1

Snabb pasta med squash i krämig sås

1 person
Ingredienser
Tillräckligt med pasta för person
1,5 squash +1/2 tsk salt
2 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta (valfritt)
drygt 2 tsk färsk eller torkad timjan
1/2 dl hackad färsk persilja
3-4 msk cashew creme fraîche
Salt och nymalen svartpeppar
Ev några matskedar av pastavattnet att spä med
———————–
Till servering
Oliver
Delade körsbärstomater
ev. avocado
ev. mer persilja
Citronskal och saft av en half citron (valfritt)
ev. raw parmesan

Hur gör jag?
1. Förberedning; Riv squashen grovt. Salta och lägg den på en kökshandduk på en tallrik. Strö över salt och vik kanterna av handduken över squashen för att det inte ska torka ut. Låt det squashen rinna av 1 minst 1 timme.
2. Vid middagstid; Sätt på en gryta till pastavattnet. Hacka persilja och lök. Skär eventuellt andra grönsaker såsom tomater och avocado till serveringen. Ställ åt sidan tills vidare.
3. Stek löken mjuk tillsammans (eventuellt med skivad vitlök) på låg värme i en djup stekpanna.
4. Tillsätt den rivna squashen till stekpannan och höj värmen. Stek några minuter. Tillsätt timjan, hackad persilja, salt och peppar. Klicka ner cashew sour cream i pannan och blanda. Om det behövs kan du tillsätta några matskedar pastavatten för att det ska blandas sig lättare. Se till att allt blir varmt men undvik att koka det mer än några minuter. Squashen ska fortfarande ha lite stuns i sig.
5. Häll av den kokta pastan i ett durkslag och blanda pastan med såsen. Garnera med grönsaker, oliver, mer persilja och rivet citronskal och citronsaft ovanpå. Njut!

Det här receptet är fritt från laktos, gluten, soja och raffinerat socker.
Välj en valfri glutenfri pasta till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.