pirnten printen
Bakat, Bra och billig mat, Frukost, Glutenfritt, Grönsaker, Laktosfritt, LCHF, Paleo, Recept, Sockerfritt, Tastecelebration, Utan raffinerat socker
Lämna en kommentar

Nyttig frukostmuffins med zucchini

Ibland behöver något snabbt när det är bråttom. Kanske har du försovit dig, kanske behöver du något snabbt mellan jobb och träning eller så vill du kanske bara mumsa på något till din eftermiddagsfika. Och du vill att det ska vara nyttigt. Nyckelordet här är planering. Eftersom du vet att detta kommer att ske då och då är det lika bra att vara förberedd. Det händer mig mer än jag skulle vilja…. Men när man är förberedd, behöver det faktiskt inte alls orsaka några problem. Du vet bara – ”jag går till frysen, plockar ut min nyttiga muffins och är på G igen”. Med andra ord, en bra känsla i sinne och mage.Muffinsarna är verkligen mättande och fulla av fibrer tack vare kokosmjölet (ej att förväxla med fint riven kokos!). Zucchini gör den härligt fuktig, nötter och frön ger lite krispighet och blåbären en söt explosion i munnen. Inga behov av varken socker, gluten eller några mjölkprodukter. Hurra!

Låt oss sätta igång!

Frukostmuffins
Blir ca 7 muffins

Ingredienser
150 gram riven squash
4 ägg
50 gram deodoriserad kokosolja
1 tsk malet vaniljpulver
en nypa salt
45 gram kokosmjöl (jag gillar de från Aman Prana)
1 tsk bakpulver
En rejäl nypa av malen kanel + kardemumma
———————————
en näve (raw) pistagenötter
en näve (raw) pumpafrön + (raw) solrosfrön
en näve (raw) torkade blåbär

Hur gör jag?
1. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered muffinsformarna på en bakplåt.
2. Riv squashen.
3. Tillsätt alla ingredienser utom nötter, frön och blåbär till mixerskålen. Blanda väl tills du har en jämn smet.
4. Tillsätt nötter, frön och blåbär till smeten och vänd ner dem utan att de går i sönder.
5. Fördela smeten i muffinsformarna. Om du vill göra det lite extra fancy, lägg till några extra frön och blåbär på toppen. Glöm inte att pressa ner dem något så att de inte brans under bakningen.
6. Sätt in plåten i ugnen och ställ timern på 25 minuter. Låt muffinsarna svalna något innan du hugger in. Njut!
Om du planerar lägga dom i frysen, låt dem svalna helt innan du placerar dem i en lämplig fryspåse.

Detta recept är fritt från gluten, socker och laktos. De är lämpliga för LCHF och Paleo.

Healthy_muffin_closeup

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *