pirnten printen
Glutenfritt, Grönsaker, Laktosfritt, LCHF, Lunch, Middag, Recept, Vegetariskt
Lämna en kommentar

Grön sparris med pocherade ägg och tryffel

Green_aspergues_with_poached_eggs

Glad påsk! Äntligen kommer ljuset tillbaka. Tulpaner och påskliljor hittar åter sin väg upp genom den våta, svarta jorden och hoppet om en ljus sommar känns åter rimligt. Finns det något bättre sätt att fira påsk med än att äta färsk, grön sparris med pocherade ägg och tryffel? Rätten ser elegant ut på ett dukat bord och smaken är delikat, en glädje för var och en runt bordet.

Ingen anledning att dra mer på det, låt oss bara komma igång nu!

Grön sparris med pocherade ägg och tryffel
2 personer

Ingredienser
Ett knippe (eller två!) grön sparris
4 ägg
1 msk neutral olja
1 msk god kvalitet tryffelolja
Några små nypor (Maldon) salt

Hur gör jag?
1. Förbered 2 kastruller med vatten, en stor för sparrisen och en mindre för äggen. Låt det koka upp.
2. Förbered en mindre skål med en tunn plastfolie, det behöver vara en ca 30-40 cm stor kvadrat. Täck skålen med folien och tillsätt några droppar av neutral olja till det. Smörj plastfilmen med oljan. Använd en liten brödpensel eller fingrarna för att få ut det överallt. Knäck försiktigt ett ägg i plastfolien. Strö lite salt och några droppar av tryffelolja på toppen av ägget.
3. Knyt plastfolien tätt runt ägget så att det inte finns någon luftfickor emellan. Täck ägget ytterligare en gång på samma sätt för att se till att det verkligen är tätt. Göra en knut på toppen av ägget. Upprepa samma sak med alla 4 ägg.
4. Placera äggen i en kastrull med kokade vatten och stäng sedan av värmen helt och hållet. Ställ in timern på 10 minuter (om du vill ha hårdare äggula, lägg till ytterligare 5 minuter). Låt grytan stå så medan du förbereder sparrisen.
5. Rengör sparrisen, skär av ändarna (ca 3-4 cm) och kasta bort dem. Se att vattnet i grytan kokar och tillsätt sparris. Se till att de är helt täckta av vattnet.
6. Koka sparrisen i 4-6 minuter beroende på hur mycket ”bite” du föredrar. Skölj sparrisen i kallt vatten för att avsluta kokningen och bevara den vackra gröna färgen. Låt sparrisen rinna av på en kökshandduk innan servering.
7. När äggen är klara, klipp upp plastfolien mycket försiktigt. Med hjälp av en sked placerar du äggen på den färdigkokta sparrisen. Strö lite tryffelsalt eller svart salt på toppen som dekoration. Njut!

 

Filed under: Glutenfritt, Grönsaker, Laktosfritt, LCHF, Lunch, Middag, Recept, Vegetariskt

av

Sharing the passion for food!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.