pirnten printen
Grönsaker, Laktosfritt, LCHF, Lunch, Nötfritt, Paleo, Recept, Tastecelebration, Vegetariskt
Lämna en kommentar

Ugnsbakad varm avocado med ägg

Baked avocado

Har du provat att baka avokado i ugn? Låter konstigt eller hur? Det blir verkligen en helt annan smak när den är varm, påminner faktiskt om bakad potatis helt plötsligt.
Detta recept finns överallt på internet med olika temperaturer, tider och tips för vad man ska kombinera det med. Detta är min version. Jag hoppas att ni kommer vågar prova. Det blir faktiskt riktigt gott!

Låt oss sätta igång!
Lagom till en person som  liten lunch
250° C, gärna grill-läge om du har

Ingredienser
En mogen avokado
2 ägg
En handfull små körsbärstomater
En vårlök
Några blad färsk basilika
Olivolja och en trevlig vinäger
Salt och peppar

Hur gör jag?
1. Sätt på ungen på 250° C.
2. Dela avokadon i två delar och ta ut kärnan. Häll en liten skvätt olivolja, salt och peppar över den gröna ytan av avokado.
3. Placera avokado i en ugnsfast skål.
4. Separera äggen (behåll äggvitan för ett senare tillfälle). Lägg en äggula i varje halva av avokadon.
5. När ugnen är varm nog, placera skålen med avokado i ugnen. Ställ in timern på 12 minuter.
6. Medan avokado är i ugnen, förbered en god sallad att servera med avokadon. Skär tomaterna och vårlöken i tunna skivor.
Ta ut avokado när den är klar. Servera med din sallad, färsk basilika, olivolja och vinäger. Strö lite salt och peppar på toppen. Njut!

Om du är köttätare; stekt bacon eller chorizo ​​fungerar riktigt bra som extra tillbehör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *