pirnten printen
Glutenfritt, Laktosfritt, Nötfritt, Raw food, Recept, Sötsaker, Utan raffinerat socker, Vegan
Lämna en kommentar

Chokladmousse med mango

chocolademousse_with_mango

Oh boy! Den här alltså. Perfekt vilken dag som helst faktiskt. Eller kanske till frukost till och med? Idag blir det chokladmousse med mango!

Krämig, rikt chokladig och till och med ganska nyttig om man nu skulle bry sig ett skvatt om det. Mangon ger moussen lite syrlighet som känns fräsch och balanserar den ”gröna smaken” från avokadon.

Om du inte hittar rå kakao, fungerar det med vanlig rostad kakao med fast smaken blir eventuellt lite annorlunda. I övrigt inga konstiga ingredienser denna gång, allt kan hittas i närmaste butik. Var dock noga med att få tag på fin och mogen avokado och mango!
Nu kör vi så det ryker, min längtan efter choklad tycks ostoppbar för tillfället!

chocolademousse_with_mango_2

Chokladmousse med mango

Ingredienser
4 blötlagda medjouldadlar
1 / ∼ 100 gram mogen avokado
1/2 / ∼ 160 gram mogen mango
2 tsk / 25 gram smält smak och luktfri kokosolja
5 msk / ∼ 40 gram rå kakao
1/2 tsk vaniljpulver
En nypa gott salt
(∼ 4 msk valfri växtmjölk (t.ex. osötad cashew, mandel eller hasselnötmjölk) alternativt ta hälften/hälften av blötläggningsvattnet och växtmjölk. Mängden är beroende på hur lätt det är att mixa ihop moussen.)

Hur gör jag?
1. Kärna ur och blötlägg dadlarna i varmt vatten ca 30 minuter.
2. Ta upp dadlarna, kläm ur det mesta av blötläggningsvattnet men spara det, se kommentar i ingredienslistan!
3. Smält kokosljan i vattenbad eller i micro. Skala avokado och mango och dela i mindre bitar. lägg i en hög mixerskål. Tillsätt de övriga ingredienserna till samma skål.
4. Mixa tills du fått en helt jämn och mörk chokladmousse. Om det behövs, späd med växtmjölk och eller blötläggningsvattnet för att lättare kunna mixa det.
5. Häll över den färdiga moussen i en skål och sätt in i kylen för att smakerna ska sätta sig.
6. Njut av din mousse tillsammans med lite knapriga, kanske rostade hasselnötter eller pekannötter. Moussen håller i ca 3 dagar i kylen.

Skulle du tröttna på att äta chokladmouse hela dagarna, häller du bara ner den i din mixer tillsammans med valfri växtmjölk. Då får du den allra krämigaste choklad-”milkshaken” du kan tänka dig…

Detta recept är fritt från laktos, gluten och raffinerat socker.

Skulle du av någon händelse trots allt vara sugen på en mer traditionell gräddbaserad och superenkel chokladmousse, klicka här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *