pirnten printen
What's cooking?
kommentar 1

Workshops och svensk jul i holländsk press

host_pa_jagmastarbostallet

Hjälp vad tiden snurrar på fort! Det händer en massa runt bloggen och det är jag jätteglad för. Under några månader har jag åkt fram och tillbaka till Sverige för att ge inte mindre än sex workshops. Så otroligt roligt att få sprida kunskap om mer grön mat!

Tillsammans med mina deltagare har vi nördat ner oss i nya och gamla ingredienser, smaker och tillvägagångssätt för en lite roligare, grön vardag. Frukost, lunch, middagar och desserter i en salig blandning av både vegetariskt och veganskt har det blivit. Många recept har vi provat och fler ska det bli!
Mitt mål med mina workshops är egentligen bara att fokusera på riktigt god och grön mat. Att visa att man med väldigt små medel kan få in mer grönt i sin vardag. Utan pekpinnar och alltför mycket råkost-tugg.

workshop_dishes_nov_2016

Det är så vansinnigt roligt att ge lektioner i matlagning! De olika kurserna har glädjande nog också visat sig uppskattas av deltagarna. Här är några av kommentarerna jag fått från kurserna:
”Jag upplevde kursen som mycket inspirerande och genomtänkt med alla ingredienser lätt tillgängliga”
”Dagens kurs innehöll skratt, inspiration, god mat och lärdom. Jag är väldigt tacksam att jag fick delta!”
”Tack för en fantastiskt rolig kurs!”
”Vilken inspirerande dag!”

Julbilaga

Förutom workshops, var jag med i en julbilaga (89.000 exemplar) i en stor dagstidning här i Nederländerna i helgen. Det blev ett stort mittuppslag om svensk jul och traditioner, bloggen, grön mat och så naturligtvis recept! Jag komponerade en saffransfudge och ett glutenfritt julbröd, båda med riktigt svenska smaker. Självklart kommer dom recepten på bloggen när vi närmar oss julen ytterligare.

kerst_in_zweden

Det är fantastiskt att se vilket intresse holländarna har för svensk mat och det så kallade ”Scandinavian living”. Det märker man inte bara i tidningar och magasin, utan även i diverse tv-program.

Ja, det var lite om mina veckor i korthet. Förutom detta, händer det hundra andra grejor som än så länge är sådär spännande och lite hemliga. Mer om det snart!

Hoppas ni fått njuta lite av supermånen, minusgrader (ja, sånt kan jag verkligen sakna här…) och lite myspys med tända ljus. Bara sju veckor kvar till jul!

Ta’t lugnt, ta ett toy och njut av varma grytor och filtar.
Vi hörs!
Isabel

Ps; Är du intresserad av att komma på workshop hos mig? Håll koll på sidan med min kalender, där kan du skicka en intresseanmälan eller anmäla dig till de workshops som redan står planerade. Det går även bra att hyra in mig till workshops om du har ett bra kök och en lagom stor grupp ivriga matlagare (ca 7-12 st).
Kurserna kan ges på såväl svenska, engelska som holländska i både Sverige och Holland.

Filed under: What's cooking?

av

Sharing the passion for food!

1 kommentarer

  1. Pingback:Saffranskola med mandelhack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.