pirnten printen
Frukost, Glutenfritt, Ingen kategori, Laktosfritt, Lunch, Recept, Utan raffinerat socker, Vegan
Lämna en kommentar

Somrig smoothie bowl

Summer_smoothie_bowl_4

Sommaren står om knuten här i Holland och jag längtar! Men i väntan på den, gör jag istället en smoothieskål med massor av smak av sommar!

 

Det är april och soligt här i Holland, lukten av vår och sommar ligger redan i luften. För några dagar sedan hade vi över 20 grader! Lite förvirrande blir det när man fortfarande efter 13 år sitter med säsongerna från Sverige i huvudet…
Mina frukostvanor förändras från en längtan efter gröt och bröd till lätta smoothies och färska, krispiga grönsaker. Lite kul att se hur kroppen och hjärnan förändras tillsammans med säsongerna. Upplever du detsamma hemma hos dig?

Denna smoothiebowl är så enkel att göra! Bara lägg allt i mixern och blanda nån minut. Häll allt i en skål och lägg till dina favorittoppings ovanpå. Goda idéer skulle kunna vara nötter och frön, granola, frukostflingor av bovete, färsk eller torkad frukt, olika superfoodpulver eller rå kakaonibs.

Den här gången behöll jag lite av den mixade smoothie efter jag hällt upp den i skålen. Sen mixade jag det resterande med blandade frystorkade bär. Den kunde jag sedan göra fina figurer med i smoothien. Tar några extra minuter att fixa till, men hey! Glöm inte att vi äter med ögonen också!
Kanske kan du förgylla en morgon för någon annan med lite extra uppmärksamhet? Låt oss sätta igång!

Summer_smoothie_bowl_3

Summer_smoothie_bowl_6

Smoothie med smak av sommar

Ingredienser
En banan, skalad (om du vill ha en kall, lite mer milkshake-liknande smoothie, skivar du först bananen och lägger den i frysen i minst 4 timmar före)
2 färska (blod-) apelsiner, skalade och skurna i fyra delar
2 torkade fikon (skär bort det hårda skaftet)
ca 250 gram / 2,5 dl växtbaserad mylk (jag föredrar mandelmjölk)

Hur gör jag?
1. Förbered frukten och fikon.
2. Tillsätt mylk till mixern och de andra ingredienserna (banan, apelsin och fikon) ovanpå (genom att göra det i den ordningen, går det lättare för mixern att köra runt).
3. Blanda tills du har fått en krämig smoothie. Om du föredrar att dricka den, häller du bara ner lite mer mylk i mixern och om du vill göra en smoothiebowl, behåller du den ganska tjock (som yoghurt ungefär).
4. Häll den tjocka smoothien i en skål och lägg till dina favorittoppings.
Njut!

Detta recept är fritt från laktos, soja och gluten.

Summer_smoothie_bowl_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.