pirnten printen
Recensioner, Tastecelebration, What's cooking?
Lämna en kommentar

Lyckan av ett presentkort!

Det här inlägget är skrivet i samarbete med Upplevelse.com.
Visst är det något visst med presentkort? Egentligen ganska tråkigt att få men gud så härligt att ha! Den där känslan att man kan unna sig något precis när man har lust. Luspank eller inte. Presentkortet ligger där och bränner i plånboken. Redo att användas. När du har tid, när jag har lust och vi vill unna oss något extra.

När jag blev tillfrågad av Upplevelse.com om jag ville prova ut deras service funderade jag lite men när jag såg att jag kunde välja mellan flera matrelaterade presentkort var valet ganska snart gjort. Det blev upplevelsen att gå på fin restaurang för två på en av 199 Sveriges bästa bord som utges av White guide varje år.

Förutom olika slags restaurangbesök, kunde jag även välja mellan choklad-, whiskey- och vinprovningar, matlagningskurs, baristakurs eller till och med att hyra en vinrad i Frankrike! Så många roliga aktiviteter som alla är matrelaterade, det måste ju vara den perfekta presenten för en foodie! Håll bara koll på vilka av upplevelserna som finns runt din omgivning, flera av dem hänger på företag runt Stockholm, Göteborg och Malmö.

Restaurang Årstiderna

För någon vecka sedan var det så äntligen dags! Några dagar tidigare bokade jag bord i Malmö på restaurang Årstiderna. Restaurangen är av det klassiska slaget med en tidlös inredning och ett kök med en stadig tradition i det svenska köket och dess säsonger. Kanske inte mitt första val vanligtvis men tack vara mitt presentkort en bra anledning till att gå utanför mina gamla vanliga banor.
Vid bokningen uppgav att jag gärna ville ha vegansk mat vilket enkelt lades till på min bokning. Jag höll tummarna för att det skulle gå lika enkelt väl på plats.

Vi körde från Österlen och in i härliga Malmö (once a Malmö-bo = always in my heart!) en regnig höstdag och ”gjorde stan”med fika, promenad och lite shopping. Lagom till att ett kompakt mörker sänkt sig över staden och duggregnet började tätna kom vi fram till restaurangen.

Årstiderna ligger mitt i smeten av Malmö i en källare med mörka valv. En mer perfekt location för denna höstkväll kunde vi väl knappast tänka oss! Vi gick ner för trapporna och kom fram till matsalen där vi hälsades välkomna. Runt om oss talades flera språk av en internationell publik blandat med malmöitiska, härligt!

Efter att ha visats till vårt bord presenterades kvällens meny för oss. Min veganska specialmeny såg ut så här;
Förrätt: Pumpapuré med hasselnötter och frön tillsammans med stekt trumpetsvamp
Varmrätt: Friterade plus kokta linser i portobellosvamp med örtolja, picklade morötter och grönkålschips
Dessert: Sorbet av bär med hösthallon och söta jordgubbar

Som tillägg kunde man välja ett vinpaket (dryck ingick inte i presentkortet) som hörde till menyn men eftersom vi skulle köra hem senare fick det bli något enstaka glas vin istället.

Upplevelsen då?
Vi njöt av en härlig kväll med god mat och kändes oss nästan barnsligt bortskämda. En kväll att minnas!
Vad jag tyckte var extra fantastiskt var att det var så enkelt att faktiskt få bra tillagad vegansk mat. Något som långt ifrån är självklart när man går på restaurang. Visst snodde jag jag lite potatis från min mans tallrik när det blev för mycket linser i en och samma tugga. Och nog slank det ner lite av de ugnsbakade schalottenlökarna också… Men det var ju bara för att de såg så goda ut… Synd att jag inte fick några själv men al in al, njöt jag i stora drag av vällagad mat med en tanke bakom. Tack kocken på Årstiderna!

Det här inlägget är skrivet i samarbete med Upplevelse.com. Min upplevelse och åsikter kring inlägget är dock helt och hållet mina egna. 

 

Filed under: Recensioner, Tastecelebration, What's cooking?

av

Sharing the passion for food!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.