pirnten printen
Paleo, Raw food, Recept, Smoothies och andra drycker
Lämna en kommentar

Ingefära och citronshot

Ginger_and_lemon_shot_1

När jag var i Sverige och Danmark i julas hittade jag överallt små flaskor med en ingefärashot som gick att köpa. Så fräscht tänkte jag och blev snabbt storkonsument. Väl hemma i Holland igen saknade jag mina shots och fixade därför min egen. Idag bjuder jag på stark ingefära och citronshot!

Ingefärsdrycken blir riktigt stark, god och med ett rejält drag. Jag tycker att det räcker med äppeljuicen som sötning men om du vill, kan du alltid lägga till lite agave eller lönnsirap för att mildra styrkan.

För att kunna göra drycken behöver du en hyggligt bra mixer och en nötmjölkspåse som egentligen bara består av en liten påse i nylon eller tunn bomull. Den används ofta inom raw food och är oumbärlig när man ska göra olika sorters växtmjölk. Jag använder den dessutom när jag ska göra min havregrädde och min mandelfetaost. Ja till och med när jag ska grodda groddar är den perfekt! En nötmjölkspåse kan man ibland hitta i hälsokostaffärer och annars enkelt online i affärer med raw food eller liknande. Om man är händig kan man också enkelt sy en själv.

Njut en shot (eller mer) av drycken morgon och kväll. Kanske kan det ta nån dag att vänja sig vid den intensiva smaken men sen är man fast. Friskt, gott och på något sätt stärkande.
Nu kör vi!

Ginger_and_lemon_shot_4 Ginger_and_lemon_shot_3 Ginger_and_lemon_shot_3

Ingefära och citronshot

För en liter
Ingredienser
0,7 liter vatten
200 gram ingefära
2 hela citroner
3 söta äpplen (modell större)
Eventuell sötning i form av agavesirap eller lönnsirap

Hur gör jag?
1. Häll hälften av vattnet i en mixer. Skölj och ta bort eventuella fula fläckar på ingefäran. Jag skalar den inte men du bestämmer själv hur du vill ha det. Skär den i lite mindre bitar och häll i mixern.
2. Skala citronerna med kniv och dela dom på hälften. Lägg ner de skalade bitarna i mixern.
3. Skär bort kärnhuset på äpplena och skär dem i mindre bitar. Du behöver inte skala dom. Lägg ner bitarna i mixern.
4. Sätt på locket på mixern och mixa tills allt har blivit ett mos. Fyll på med resten av vattnet och mixa tills du fått en tjock vätska.
5. Preparera din nötmjölkspåse över en lämplig bunke och häll din ingefärajuice i påsen. Pressa försiktigt ut all vätska och häll över på en ren flaska avsedd för en liter. Klart!
Förvara din ingefärsdryck i kylen. Skaka den väl innan servering. Den håller i fem-sex dagar om du inte hunnit dricka upp den innan dess.

Detta recept är fritt från gluten, laktos och raffinerat socker (om du inte sötat den extra med andra alternativ).

 

Filed under: Paleo, Raw food, Recept, Smoothies och andra drycker

av

Sharing the passion for food!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.