pirnten printen
Bakat, Bröd, Frukost, Glutenfritt, Ingen kategori, Laktosfritt, LCHF, Paleo, Recept
kommentar 1

Gott bröd med blomkål och rödbetor

Hur är det möjligt att göra ett välsmakande bröd med blomkål och rödbetor? Jag har absolut ingen aning, men vad jag väl vet, är att det fungerar. Grönsakerna (plus lite mer bra ingredienser) bildar tillsammans ett härligt bröd som fungerar perfekt med något gott pålägg eller varför inte bara vanligt smör? Jag serverade min man brödet som ett test och han var mäkta enthusiast. Vad kunde detta
vara?! När jag berättade för honom var han ganska förvånad över ingrediensvalet. Sedan dess är han berättat för alla den “omöjliga berättelsen” om att lyckas att göra ett gott bröd gjort av blomkål och rödbetor.
Jag bara älskar när jag kan vända och vrida på något hälsosamt utan att det faktiskt behöver smaka nyttigt. Vill du också prova?

Låt oss sätta igång!

Blomkål och rödbetsbröd
Blir ett litet platt bröd(20×1,5×20 cm) som kan skäras i fyrkanter och sedan på mitten.
Brödet är perfekt att bara lägga i brödrosten när brödhungern väl sätter in.

Ingredienser
220 gram rå blomkål
4 ägg (normal storlek)
En nypa salt
10 gram fiberhusk
20 gram rödbetspulver (egentligen bara torkade rödbetor som malts till ett fint pulver. Du hittar det på hälsokosten)
20 gram kokosmjöl
15 gram malda linfrön
30 gram solros- eller kokosolja

En näve pumpafrön

Hur gör jag?
1. Sätt ugnen på 200 ° C. Förbered en liten bakplåt (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Tillsätt blomkålen till en mixerskål och mixa det tills det fått storleken som riskorn. (eller riv blomkålen på ett rivjärn)
3. Lägg till alla andra ingredienser (förutom pumpafröna) i samma mixerskål och blanda allt tills du fått en slät smet.
4. Fördela smeten på bakplåten. Sprid ut den med en spatel. Kanske måste du väta händerna med vatten och platta ut smeten för att få bästa resultat.
5. Fördela en näve pumpafrön på toppen. Tryck ner dem lätt med handflatan för att undvika att de bränner under tiden av bakningen.
6. Ställ in timern på 25 minuter och placera plåten i ugnen.
7. Låt brödet svalna något när det är klart innan du börjar skära i det.
8. Om du inte äter upp hela brödet samma dag, skär det i rutor och lägg det i frysen med bakplåtspapper i mellan.

Detta bröd är fritt från gluten, socker och laktos.
Det är lämpligt för Paleo och LCHF-kost.
Blomkål_och_rödbetsbröd

1 kommentarer

  1. Pingback:Godaste svamppastejen! - Tastecelebration

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *