pirnten printen
Sötsaker, Utan raffinerat socker, Vegan, Vegetariskt, What's cooking?
Lämna en kommentar

Gästbloggare på Grönt varje dag och urgod glass

Gastblogg_mangoglass_pekan_kanelrippel_closeup

Förra söndagen var jag gästbloggare på Grönt varje dag. I inlägget bjuder jag på ett recept med nice cream (”nyttigare” glass) gjort med en kompott av mango, ananas och smakrika kryddor. Ovanpå ripplade jag en god kanelsås och salta pekannötter. Så mumsigt!
Tina, skaparen bakom bloggen Grönt varje dag, är en aktiv bloggare med många smaskiga recept. Bloggen har många goda recept, allt glutenfritt och med massor av grön mat på på flera olika sätt. Vi hittade varandra via Instagram och nyligen blev jag ombedd att göra ett gästinlägg på hennes blogg. Det tycker jag alltid är så kul att göra och alldeles säkert på en sådan här fin blogg så självklart sa jag ja!

Jag förberedde egentligen receptet till den goda glassen med tillbehör för en av mina matlagningskurser i Sverige för några månader sedan och reaktionerna blev härligt entusiastiska. Jag är säker på att du kommer att gilla receptet lika mycket som jag och deltagarna på kursen gjorde. Vad du än gör, hoppa inte över nötterna. De gör glassen magisk!

Skulle det råka bli något över av kompotten eller den blandade glasssen, kan du alltid frysa in den till en annan gång. Eventuellt kan det vara bra att mixa upp den igen efter frysningen lite kort för att få den lika krämig igen.
Glassen är rakt igenom veganvänlig och fantastiskt god! Och dessutom väldigt lättlagad. Du behöver bara en mixer och frys.

Receptet bör räcka till 2-3 portioner, eller en rejäl glass-galning♥

Läs gästinlägget och recept här, länk.

Gront_varje_dag

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.