Verkligen? En choklad-smoothie med SQUASH! Nej, jag har inte blivit skvatt galen. Det här blir kanongott! Den frysta squashen med kakaon skapar en god milkshake-liknande dryck som jag ofta gör till min man och mig själv på eftermiddagen som en extra energiboost.
Ibland kan man behöva något enkelt, lättsmält och trots allt ett avbrott innan man fortsätter men nästa utmaning. Denna smoothien är perfekt vid sådana tillfällen. Ofta ser man liknande recept med frusen banan. Det blir också jättegott men jag var på jakt efter ett recept utan så uttalad banansmak och mer grönt i. Provade med frusen squash och det visade sig funka kanon!
Frusen squash
Superenkelt men ändå. Lite instruktioner.
– Ta en gul, grön eller vit squash. Skölj och torka av den. Den behövs inte skalas.
– Skär den i skivor om ca 1/2 cm och dela varje skiva i fjärdedelar.
– Lägg dom platt i en fryspåse, försök undvik att skivorna ligger på varandra. Lägg in påsen platt i frysen i ca 4 timmar.
– När squashen är frusen kan du knyta ihop påsen. På det här sättet blir det lätt att portionera den frusna squashen till dina kommande smoothisar. Om du brukar göra squashpasta, kan du med fördel lägga till ”småstumparna” som blir över allteftersom för att ta tillvara på allt.
Ska vi sätta igång då?
Choklad-smoothie med gömd squash
Ingredienser
80 gram / 2,95 oz frusen squash
2 dl / 195 gram / 6,90 oz osötad mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
En rejäl tsk / 30 gram / 0,95 oz cashew- eller mandelsmör
1 msk /5 gram / 0,20 oz (rå) kakao
(1 medjouldadel, valfritt)
Hur gör jag?
1. Häll ner alla ingredienser i en mixer.
2. Mixa tills du fått en krämig men fortfarande kall smoothie.
3. Njut som frukost, mellanmål eller när som det behövs en energiboost. Jättegott!
Detta recept är fritt från laktos, mjölkprotein, gluten och raffinerat socker.