pirnten printen
Ingen kategori, Smakliga kokböcker
Lämna en kommentar

New feast: Modern Middle Eastern Vegetarian

Vegarabia

Det är något spännande med Mellanöstern och deras mat. Så långt från mina egna referenser och arv och ack så intressant. Jag vill veta mer! Deras kryddor och olika rätter fascinerar mig så mycket! New feast (engelsk titel) är den senaste boken i min bokhylla. Om jag ska vara ärlig har jag ganska många böcker stående med samma tema… Men titta på utsidan, jag visste att jag bara var tvungen att köpa den! Guld och turkost, så vackert!

Men bokrecensioner ska handla mer om insidan än utsidan har jag hört … Så. Boken lovar vegetariska recept från mellanöstern. Levererar den? Oh ja! Boken är full av dem. Från små ”tapas” till bröd, brunch, soppa, ugnsbakad rätter och desserter. All vegetariska men med ganska mycket mjölkprodukter i (labne, crème fraische, ost, grädde etc) tyvärr. Och ett par enorma missar med att rekommendera gelatin i mer än ett av recepten … Whoops. Vegetarisk gelatin? Om dom ändå sagt agar agar…

Men förutom det, är boken fantastisk! Vackra bilder med inspirerande örter och kryddor, enkla recept och små, informativa anekdoter som introduktion till varje recept. Inte alltför mycket text men bara just tillräckligt för att få inspiration. Även för någon som letar efter recept utan gluten, laktos och mindre kolhydrater, finns det mycket att upptäcka. På min att göra-lista hittills: smör med skållad mandel, saffran och apelsinvatten, vintertaboulé (som jag självklart kommer att göra med något annat än just bulgur) och gröna bönor med Chermoula. Och det är bara början.

New feast: Modern Middle Eastern Vegetarian. ENG  9781742708423 Köp den här via Bokus!
Boken är inte översatt till svenska.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.