pirnten printen
Glutenfritt, Grönsaker, Laktosfritt, Paleo, Raw food, Recept, Smoothies och andra drycker, Utan raffinerat socker
Lämna en kommentar

Powerjuice med fänkål, ingefära och lite äpple

powerjuice_med_fankal_och_ingefara

Höst, klara färger och hög luft! Tänk vad varje säsong har sin charm ändå.
Idag får du ett enkelt recept på en riktig powerjuice med fänkål, ingefära och lite äpple. Kanske kan den mota eventuella förkylningar och andra bacilliusker som kommer din väg?

God är den iallafall och lite rivig med all ingefära. Du bestämmer själv hur stark du vill ha den. Jag brukar dra i rätt mycket ingefära och sen sippa lite då och då på juicen under några timmar för att det inte ska bli för häftigt för magen. Fänkålen ger en god aniston som fungerar bra ihop med ingefäran och äpplet. Självklart har jag gjort min juice med Froothies Optimum 700 advanced. Det blir kanon!

En riktig powerjuice som jag till och med kan ta till de dagar jag tänker att jag verkligen borde dricka lite mindre kaffe…  Att den dessutom ger en rejäl energiboost som sprudlar i kroppen gör inte det sämre. Nä, men vi kör väl igång va?fennel_closeup

Powerjuice med fänkål och ingefära

Ingredienser
2 äpplen
1 hel fänkål
1-3 cm ingefära

Hur gör jag?
1. Förbered grönsakerna och frukten. Skölj och skär bort eventuella fula fläckar. Om det behövs, skala och skär grönsaker och frukt i mindre bitar.
2. Montera råsaftcentrifugen och sätt igång den. Om du använder Optimum 700 advanced som jag, montera den finare silen avsedd för fiberrika grönsaker.
3. Börja med ingefäran och fänkålen och avsluta med äpplena. På det sättet börjar du med de grövre fibrerna vilket gör det lättare att få ut så mycket som möjligt av grönsakerna och frukten i maskinen.
3. Försök förbered din juice så tätt inpå serveringen som möjligt.
4. Diska ur, torka av och montera ihop din juicer igen så att den är redo för nästa gröning.
Njut!

Receptet är fritt från socker, gluten och laktos.

Är du också sugen på att köpa din egen juicer?

Köp den via www.froothie.se och uppge IB-Optimum-Juicer-190 under fältet rabattkoder efter du lagt den i din varukorg och bekräfta sedan ditt köp. Då får du 20 euro rabatt på ditt köp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.