pirnten printen
Goda nyheter, What's cooking?
kommentarer 3

Tre månader med Tastecelebration Residence!

Vi sitter på vår veranda i den ljumma sommarkvällen. Filt över knäna och hett myntate i glaset. Stjärnorna blinkar över våra huvuden och det känns som är dags för en slags reflektion av de gångna månaderna.

2016 återkom jag till det hus jag växte upp i,  Jägmästarbostaden i Andrarum. Jag kom tillbaka för att ge lite matlagningskurser. Sen gick det som det gick. För drygt ett år sedan startade vi planerna på riktigt. Tastecelebration Residence, en mötesplats för min blogg. En plats för foodies där allt skulle handla om mat, precis som det bubblar och kryllar av inne i min hjärna.

Nu sitter vi alltså här. Planerna börjar falla på plats, möblerna hitta sina hörnor och vi hitta våra rutiner.
Vi öppnade, eller snarare kanske försökte öppna på Skärtorsdagen 2018. Det var en vansinnig snöstorm som höll i sig nästan hela påsken som borde varit det årliga startskottet för hela Österlen. Istället snöade vi inne, fick skicka hem personalen efter en timme och körde själva fast med bilen. Vilket äventyr ändå! Våra holländska vänner fick sig genast en Sverige-upplevelse som hette duga.

Nu är det början av juli och vi har haft sol i flera veckor. Inte ett uns av regn och överallt torka. Det var väl någon som nämnde något om att klimatet är ur led…

Ett av våra hotellrum: Saffran. En av mina favvokryddor så klart!

 

Jag och min man upplever naturen från första parkett och följer päronbladens resa från knopp till blad och kart.
På vår gröna restaurang har vi kört ogräs-meny där min dagliga rutin innehöll plockning av de minsta maskrosbladen, nätta nässlor och intensivt grön kirskål. Numer ropar rabarbern och flädern istället mitt namn. Choklad- och citronmyntan tittar bedjande på mig från sina krukor där jag fått tipset att placera dom pga av spridningsriskerna. Ja, egentligen inte mig emot. Jag älskaaaaar färsk mynta.

Ogräsplock på morgonkvisten

Jo, det känns som ett bra tillfälle att samla tankarna. Jag erkänner, de första veckorna (och månaderna…) var det ganska rörigt och inte så mycket mat i min hjärna som jag är van vid. Det handlade mer om personal, sängkläder, allehanda tillstånd, tallrikar och stolar. Menyer skulle komponeras och ingredienser skulle inhandlas. Väggar skulle målas och flyttlådor packas upp. Gäster tas om hand och frukostar sättas fram.
Men nu börjar det ta form. Vårt ursprungliga koncept ger riktning och alla beslut vägs på guldvåg. Vad ska vi göra med vår tid? Var ska vi lägga krutet? 

Vår restaurang och kaffebar har blivit grön fine dining med fullt fokus på fantastisk vegansk mat som passar en nyfiken foodie. Simon, vår kock, strör lite extra magi på mina bloggrecept och resultatet är mer än lyckat.

Bilder från vår meny och restaurang.

Vårt lilla gårdshotell är fullt titt som tätt och min hemlagade granola har hittat sig till frukostskålarna.
Härnäst står datumen för matlagningskurserna på tur. Teman och recept ska fastläggas och anmälningarna tas om hand.

Vår senaste översatta bok Bullar av Daniel Lindeberg kommer ut i juni i Holland och ett nytt bokprojekt är redan igång.

Kanske undrar ni om det någonsin kommer fler recept på bloggen? Ja det är klart! Vad sägs om solroskaka med jordgubbar, min skandinaviska dukkah eller cheesecake med fläder? Recept som bara ber om att bli fotograferade och publicerade… Jag lovar, dom kommer!

När allt börjar falla på plats, finns det plats för kreativiteten igen. Det började redan 2015 med bloggen, fortsatte 2016 med mina kurser och har nu funnit ännu en ny vändning och en början på något nytt med Tastecelebration Residence.

Jag känner lust och spänning inför allt det nya och ser framemot att få dela det med er här på bloggen och kanske till och med i det riktiga livet här på Tastecelebration Residence. Hoppas vi ses här, det digitala livet är nästa oslagbart men möten i riktiga livet ger oftast en större mening och uppfylldhet har jag upptäckt!💕
Isabel

Sugen på fler säsongsrecept? Här kommer några tips på gamla godingar som jag publicerat här på bloggen tidigare.

Mina alldeles egna rabarberknoppar när de började komma upp i våras. Lycka!

Ärvd rabarberchutney med curry

Vegansk rabarber och fläderpannacotta med jordgubbar

Rostad nypotatis med körsbärsrelish och inlagda senapsfrön

Jordgubbstårta med limoncellokräm

Filed under: Goda nyheter, What's cooking?

av

Sharing the passion for food!

3 Kommentare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.