pirnten printen
Frukost, Glutenfritt, Grönsaker, LCHF, Lunch, Recept, Tastecelebration, Vegetariskt
kommentarer 4

Wrap med två sorters kål och omelett

Wrap with cabbage and egg

För några dagar sen på vår biologiska marknad här i Haarlem, gick jag bärsärkagång på all kål som låg där! Jag köpte fyra olika sorters kål; spetskål, kinesisk kål, Cavalo nero (svartkål)och den ack så populära grönkålen. Så nu äter jag kål ungefär tre gånger per dag: 0) Tja, jag klagar inte!

En nytt inlägg kommer om de olika kålsorterna och deras egenskaper är publicerat under rubriken Smakkompisar.
Men nu till min trevliga lunch idag. För att göra wrappen använde jag en färdig Paleo-wrap (Julian bakery) gjord av kokoskött från min favorit rawfood-butik Unlimitedhealth.nl.
Om du inte kan hitta wrap att köpa, använd omeletten som wrap istället. Lika gott men lite mindre krispigt. Kanske kan man isåfall lägga till lite rostade valnötter eller pekannötter till fyllningen och på så sätt få till lite krisp?

Låt oss sätta igång!
En wrap för 1 person

Ingredienser för omelett
1 ägg
2 tsk Cavalo nero pesto (klicka på länken för tidigare recept)
En skvätt vatten
Salt och peppar
Kokosolja / smör / ghee att steka i

Ingredienser för fyllningen av kål
2 stora blad av kinakål (70 gr)
3 stora blad av Cavalo Nero (50 gr)
2 vårlökar (40 gr)
Kokosolja / smör / ghee att steka i
Ett stänk av citronjuice
Några stänk av god, grön olivolja
Salt och peppar
En bit fryst feta *

En wrap med gurkmeja (Julian bakery)
1/2 avokado

Hur gör jag? Omelett
1. Lägg till alla ingredienserna i en skål, vispa ihop med en gaffel.
2. Lägg en klick kokosolja i en liten stekpanna och häll i äggblandningen när oljan är smält . Stek omeletten på båda sidorna.
3. Tippa upp den färdiga omeletten på en tallrik och ställa den till sidan medan du förbereder resten av rätten.

Hur gör jag? Kålfyllning
1. Skär eller riv bort den hårda nerven i mitten av bladen på svartkålen. Behåll bara bladen och kasta bort nerven själv. Rulla ihop bladen som en cigarr och skiva dem i tunna remsor.
2. Skiva den kinesiska kålen och vårlöken.
3. Tillsätt lite olja eller smör i en stekpanna och tillsätt först svartkålen. Låt bladen steka i några minuter innan du lägger I den kinesiska kålen och vårlöken.
4. Fortsätt att steka tills allt är al dente. Häll eventuellt lite vatten i stekpannan för att undvika att det bränner vid.
5. När kålen är klar, avsluta med några lite olivolja, citronsaft och fint riven, fryst fetaost*. Rör runt så att allt blandas.
6. Under tiden kålen steks, värm paleowrappen i en torr stekpanna. Den ska bara få lite brun färg. Stek försiktigt, eftersom det lätt bränner!
7. Skiva avokadon i tunna skivor.

Dags att montera wrappen!
1. Placera den stekta wrappen på en skärbräda.
2. Lägg omeletten ovanpå wrappen.
3. Tillsätt den stekta kålen ovanpå omeletten.
4. Tillsätt skivad avokado på toppen och rulla försiktigt ihop wrappen.
5. Dela i två halvor och servera genast. Om du vill, kan du servera lite extra Cavalo Nero pesto på sidan. Njut!

* Fetaost är perfekt i frysen! Ibland har man ju ett öppnat paket av fetaost som man inte äter upp samma dag. Lägg osten i frysen i en lämplig förpackning och riv den över när helst din maträtt eller sallad behöver en extra boost. Osten får är en helt annan, intensiv smak när den är fryst så du behöver inte så mycket!

4 Kommentare

  1. Pingback:Tastebud: Cabbage and kale | TASTECELEBRATION

  2. Pingback:Kål i mängder! - Tastecelebration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.