pirnten printen
Glutenfritt, Laktosfritt, Nötfritt, Paleo, Recept, Smoothies och andra drycker, Utan raffinerat socker, Vegan, Vegetariskt
Lämna en kommentar

Virgin mango Bellini

Virgin_Mango_Bellini

Just när du trodde sommaren började ta slut, slår jag till med en somrig virgin mango Bellini! En törstsläckare som är enkel att fixa till och fylld med smak. 

Mango är ju verkligen gott året om men just nu kan man iallafall här i Holland få tag på dem lite extra billigt. Perfekt tillfälle att njuta lite extra med andra ord.

Mango trivs ypperligt ihop med rå kakaonibs, nötter och mandlar av olika slag, kokos, lime, hallon, jordgubbar, blåbär, färsk mynta, ingefära och chili för att bara nämna några…
Den kan användas både till förrätter, varmrätter och desserter.  Och såklart olika smoothisar och andra drycker såsom idag i min mango bellini.
Fräscht, bubbligt, lite hett tack vara ingefäran och med en balanserad sötma av den fina limen. Skål!

Virgin_Mango_Bellini_2

Virgin mango Bellini

Ingredienser
2-3 glas
1 mogen mango
1 lime
1-2 cm färsk ingefära, riven
Kallt mineralvatten alt/och kokosvatten
(Eventuellt några droppar agave)

Hur gör jag?
1. Skala mangon och skär av köttet från den stora kärnan.
2. Häll den skurna mangon i en mixerskål. Kläm ur saften ur en lime. Skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Häll ner både lime och ingefära tillsammans med mangon i mixerskålen. Mixa det fint.
3. Smaka av med eventuellt mer lime och ingefära, ibland kan man också behöva tillföra lite extra sötma i form av någon droppe lönnsirap eller agave.
Mixa igen och häll sedan över allt i en trådsil. Passera purén för att försäkra dig om att du inte får några trådar av ingefära eller mango i din puré.
4. Välj ut ett par snajsiga glas och skeda upp några maktskedar mangopuré i varje glas. Häll över kallt mineralvatten och/eller kokosvatten (du väljer själv, båda blir goda törstsläckare!) och blanda med en sked. Dekorera med en limeklyfta, skivad ingefära eller färska bär.
Slurp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.