pirnten printen
Bakat, Glutenfritt, Laktosfritt, LCHF, Nötfritt, Paleo, Recept, Sockerfritt, Sötsaker, Utan raffinerat socker, Vegan, Vegetariskt
Lämna en kommentar

Härligt söndagslunk med pumpamuffins

Det är söndageftermiddag, det är i slutet av september 2015. Du har varit duktig hela veckan, gjort din träning, du är väl förberedd för den kommande veckan, du har varit snäll mot din barn / make / maka (välj ett lämpligt alternativ). Nu är det äntligen dags för tid för dig själv!

Att baka muffins är roligt, gott och de fungerar perfekt med din stora kopp te och en bra tidning. Och de bara råkar vara bra för dig också. Och helt rätt i säsong. Vad mer kan du begära?
Åh, jag tror jag ser ett mörkt moln som kommer upp, full av regn. Nej, vi måste bara stanna inne och äta muffins hela dagen… Vilken (o)tur!

Låt oss sätta igång!
6 ”normalstora” muffins
Temperatur 180° C

Ingredienser
2 dl (200 gram) pumpa (färsk eller kokt)
2 ägg
3 tsk kokosmjöl
3 tsk chiafrön
1 dl (100 gram) av smält, deodoriserad kokosolja
1 tsk malt vaniljpulver eller 2 droppar av vaniljessens
1 tsk bakpulver
En liten nypa salt
1,5 tsk kanel
Om du vågar, en liten nypa anchochili (det blir så gott!)
2 msk naturella pumpafrön plus lite extra för dekoration
1 msk naturella solrosfrön plus lite extra för dekoration
1 msk råa torkade blåbär plus lite extra för dekoration

Hur gör jag?
1. Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
2. Förbered muffinsformar (de behöver inte smörjas) och placera dem på en plåt.
3. Lägg alla ingredienser förutom frön och blåbär i din hushållsmixer.
4. Sätt på locket och låt knivarna köra tills du har en jämn smet. Lägg till fröna och blåbären i mixern. Kör maskinen en kort stund så att allt blir blandad (men fortfarande att igenkännbart som frön och bär).
5. Skeda upp muffinssmeten i formarna. Lägg ev. lite extra frön och råa blåbär på toppen som dekoration.
6. Placera plåten i ugnen och sätt timern på 25 minuter.
7. Förbered din kopp te, lägg din tidning på plats, gör plats i soffan och hämta en filt. När du är klar, så bör muffinsarna också vara det. Låt svalna en kort stund innan du hugger in.
Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.