tastecelebration.se
Blomkålsblast med tryffeltapenade - Tastecelebration
Jag har kastat bort rent guld under många, många år men till slut ser jag ljuset! Jag talar om de blasten från blomkål. Krispigt, lätt att krydda upp och nästan gratis. Har du gjort samma sak som jag? Tja, nu är det dags att stanna upp och faktiskt börja använda detta vad vi normalt kanske skulle se som något för den gröna soptunnan. Det här är ett trevligt recept för ett snabbt tillbehör att servera tillsammans med kött, fisk, omelett etc. Och om du råkar få över, har jag dessutom kommit på ett gott recept till en stor quiche (gluten- och laktosfri) med rökt lax. Två i ett, bra mat på något som du normalt kanske skulle kasta bort och ingen matavfall. Topp! Låt oss sätta igång! Tillbehör för 4 personer (eller två om du också vill göra quichen) Ingredienser 4 msk äkta smör (använd inte kokosolja för detta, det ger en fiskliknande smak!) 300 g spetskål eller samma mängd skivad svartkål (Cavalo nero) 1 purjolök Blasten av en blomkål 2 tsk tryffeltapenade 2 msk grädde …