tastecelebration.se
Det magiska sesamfröet - Tastecelebration
Idag har jag valt att placera sesamfröet som smakkompisen i rampljuset. Ett sådant litet frö men med så många möjligheter! Men först, låt oss titta på fröet självt. Det är en av de äldsta grödorna. Den största exportör av sesamfrön är Indien och den den största importören är Japan. Det finns tusen olika sorter av sesamfröet. Men i butikerna ser vi främst tre olika frön beroende på hur det har behandlats: den vita, skalade med en mild och nötaktig smak. Detta är det mest tillgängliga både i smak och i butiker. Den andra är det oskalade sesamfröet. Ett mörk gult-grått frö med alla näringsämnen kvar som kalcium, järn och hälsosamma fetter. Den sista varianten är det svarta sesamfröet, det mest hälsosamma och kanske också det mest dekorativa av dem alla. Det är också det svåraste att hitta i butikerna kan jag tillägga … Du hittar ofta sesamfrön i japansk och kinesisk mat men används också ofta i raw och makrobiotiska matlagning på grund av deras fantastiska näringinnehåll. Om du äter raw food, välj de oskalade …