pirnten printen
Bakat, Glutenfritt, Laktosfritt, Paleo, Raw food, Recept, Sockerfritt, Sötsaker, Tastecelebration, Utan raffinerat socker, Vegan
kommentarer 2

Rå choklad och apelsintårta med cashewnötter

Raw_chocolate_and_orange_cake _with_cashew

 

För några veckor sedan hade jag ett inlägg på bloggen med hembakat bröd och en bitter apelsinmarmelad. Samma kväll som jag hade gjort marmeladen, fick jag en idé om att kombinera marmelad, cashewnötter och choklad. Jag var tvungen att prova det!
Och det visade sig bli riktigt bra, jag bara måste dela receptet med dig!Kakan kan med fördel förvaras i frysen, redo att skäras i små bitar när du vill ha något gott. Kakan smakar förträffligt med en kopp stark espresso eller en kopp te.

Låt oss sätta igång!
Du behöver en 15×15 cm bakform, bakplåtspapper och en köksmixer för att göra detta recept.

Ingredienser
Lager 1

200 gram (råa) cashewnötter
20 gram urkärnade Medjooldadlar
40 g bitter pomerans alt. apelsinmarmelad (för receptet, klicka på länken)

Lager 2
120 g (ca 6 st) urkärnade Medjool dadlar
30 gram (rå) kakao
1 tsk vaniljpulver
40 g smält deodoriserad kokosolja

45 g rostade hasselnötter som dekoration ovanpå

Hur gör jag?
1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills det börjar lukta gott. Vakta noga, det går fort! Häll över i skål och ställ åt sidan för att svalna.
Lager 1:
1. Förbered din lilla bakform med bakplåtspapper.
2. Tillsätt cashewnötter, dadlar och marmelad till din köksmixer. Blanda ingredienserna tills du har en slät smet.
3. Sprid den klistriga smeten i bakformen med händerna. Gör det så jämnt som möjligt. Du kanske måste väta händerna något med ljummet vatten för att få jämnt. Ställ åt sidan i kylen och börja på lager nummer 2.
Lager 2
1. Smält kokosolja i en separat skål (i micro eller vattenbad).
2. Tillsätt ingredienserna till lager 2 till din mixer. Blanda tills smeten är någerlunda slät och häll sedan ner kokosoljan. Låt mixern kombinerar allt tills du har en sorts grov kräm.
3. Ta ut bakformen med lager 1 och fördela lager 2 över med händerna. Återigen, du behöver kanske väta händerna något med ljummet vatten för att fämnt resultat.
4. Hacka de rostade hasselnötterna och fördela dem på toppen av kakan. Tryck ner dem med handflatan.
5. Placera kakan i frysen i minst 30 minuter. Skär i små fyrkanter vid serveringen.
Njut!

Raw_chocolate_cake

2 Kommentare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.