tastecelebration.se
Quiche med rökt lax och blomkålsblast - Tastecelebration
Jag hatar att kasta mat! Jag har t.o.m. gjort det till en daglig tävling med mig själv i hur jag kan återanvända eller göra något nytt med redan existerande mat i mitt kylskåp. Jag tror att det är något jag lärt mig hemifrån från mina föräldrar restaurang. Det sägs att någon vis kock i ett restaurangkök har sagt det följande ”din vinst (eller förlust) ligger i soppåsen”. Det ligger en hel del sanning i det … Även i våra egna kök. I allmänhet i Europa, slänger vi runt ~ 105 kg mat per person och år! Det innebär att av allt som vi köper i mataffären, är 19% omedelbart avsett för sopor (och det I sin tur innebär runt 1600 kr per person och år) *. Sjukt! Att ta hand om rester och vara kreativ i att göra något nytt av det, är ett sätt att visa respekt för hela livsmedelskedjan – maten själv, råvaror, distributörer och producenter. Så. Nog för det dåliga samvetet på en söndag. Låt oss fokusera på den roliga delen av detta! För …