Frukost, Glutenfritt, Ingen kategori, Laktosfritt, Lunch, Nötfritt, Recept, Sallader, Såser och dipper, Tillbehör, Vegan, Vegetariskt

Lyxig tryffelsallad med hemgjord tofu

skriven av Isabel

Idag har jag förberett ett enkelt men härligt recept för er; lyxig tryffelsallad med hemgjord tofu. Tofun smaksatte jag med några få droppar tryffelolja och lite färsk tryffel som jag lyckades hitta på vår helgmarknad.

Om du inte skulle få tag på det, är det ingen fara. Du skulle också kunna ersätta den med detta recept på svamptapenade (se receptlänk) alternativt bara använda dig av tryffeloljan, det blir bra smak det med!

Salladen är gjord i några enkla steg. Jag har alltid färdig aquafaba-majonäs (se receptlänk) i kylen och den hemgjorda tofun (se receptlänk) är klar i en handomvändning. Om du inte skulle ha någon av de två hemma, går det säkert bra att ersätta med tofu och majjo från affären även om smaken blir lite annorlunda. Smaken av hemgjort är svårslagen om du frågar mig… Men nu kör vi!

tryfflesalad_with_tofu_3tryfflesalad_with_tofu_4

Lyxig tryffelsallad med hemgjord tofu

Sallad för två personer
Ingredienser
130 gram hemgjord tofu (se receptlänk)
7 msk / 70 gram aquafaba-majonäs (se receptlänk) utan vitlök
Några få droppar tryffelolja (var försiktig, den kan vara väldigt dominant i smaken!)
Salt och peppar
Lite finskuren gräslök alt krasse, valfritt
Lite finhackad färsk tryffel alt svamptapende (se receptlänk), valfritt

Hur gör jag?
1. Blanda majonäsen med tryffeloljan, salt och peppar, eventuellt gräslök och hackad tryffel/svamptapenade.
2. Tillsätt den hemgjorda tofun, smula den i lite mindre bitar men se till att det inte blir en smet. Det ska fortfarande finnas lite tuggmotstånd!
3. Vänd försiktigt ner majonäsblandningen i tofun tills du fått en krämig sallad. Kolla av med kryddning ytterligare en gång.
4. Låt salladen vila övertäckt i kyl en timme för att den ska hinna ta upp alla smaker.
5. Servera salladen till mackor, pannkakor eller bakade potatisar.

Det här receptet är fritt från gluten, laktos, mjölkprotein och socker.