tastecelebration.se
Gött mos med kålrot, mynta och rostade solrosfrön
Att börja äta lågkolhydratkost utan gluten och socker har gett mig en hel del. Inte bara har det öppnat mina ögon för hur man kan må bättre på så många sätt, det har lyckligtvis även öppnat mina ögon för produkter och ingredienser som jag kanske skulle ha missat annars. Kålrot är en av dessa.Min enda minne från denna underbara grönsak i min barndom, är det fruktansvärda rotmoset som vi var tvungna att äta i skolan tillsammans med en motbjudande och dessutom överkokt wienerkorv. Damen som hjälpte oss att skära maten (ja, så funkade det iallafall förr i tiden på min skola) visste att inget barn någonsin skulle vilja äta detta och varje tallrik och servett kontrollerades därför noga innan man fick lämna matsalen. Allt skulle ju ätas upp, oavsett om det gillades eller inte. Det bästa sättet att skapa ett trauma med mat med andra ord. Lyckligtvis har jag hittat min väg tillbaka till kålroten via min underbara grönsaksbutik runt hörnet. Denna enkla anrättning är lite söt, krispig och fräsch. Det fungerar perfekt med en stekt köttbit, fisk …