tastecelebration.se
Fattoush med krispigt knäckebröd av sötpotatis och dill
Fattoush är ursprungligen en fantastisk libanesisk sallad baserad på rostat pitabröd, grönsaker och färska örter. Här är min tolkning av salladen. Som alltid ett recept utan gluten, socker, alltför mycket kolhydrater och veganvänlig.Istället för det traditionella pitabrödet som normalt skulle ha använts, har jag istället förberett knäckebröd gjorda av sötpotatis och dill. Nyckelordet för Fattoush är dressingen, den ska verkligen vara riktigt sur! För att få till smaken har jag använt både sumak och citronsaft. Sumak är ett rött bär som du ofta kan hitta mald i livsmedelsbutiker med mat från mellanöstern. Bäret har en syrlig smak och kan till och med användas istället för citroner i andra recept. Den andra “måstet” för salladen är de färska örterna. Det bör vara nästan en vansinnig mängd bladpersilja och bara lite mindre av den färska myntan. Himmelskt! Den sura dressingen, örterna och det söta, knapriga brödet är en perfekt kombination! Jag älskar att äta Fattoush precis som den är till lunch eller som ett tillbehör. Det smakar fantastiskt bra tillsammans med något grillat! Om du råkar få …