
25
mei

Är du nyfiken på vad man egentligen kan göra med ett Big Green Egg? Helt klart är att det är bra mycket mer än bara att grilla… Detta är en bra introduktionen till att bygga vidare på till nya matäventyr i din kamado. Vi snackar, och inte minst provar oss fram för att kunna hantera och använda Big Green Egg (BGE) året runt.
(OBS! Denna kurs innehåller även kött och fisk förutom grönsaker)
- Söndag 27/4 Nybörjare på Big Green Egg? Det här är kursen för dig! (fullbokad)
- Söndag 15/6 Nybörjare på Big Green Egg? Det här är kursen för dig!
- Söndag 13/7 Nybörjare på Big Green Egg? Det här är kursen för dig!
- Söndag 24/8 Nybörjare på Big Green Egg? Det här är kursen för dig!
Vi berättar mer om kol, rökchips, uppstart, tändning, olika tekniker för tillagning, ger en drös med tips och naturligtvis avslutning av BGE. Med hjälp av recept, tekniker och olika tillbehör får du en ökad förståelse för hur du verkligen kan använda BGE maximalt och göra riktigt gott käk! Det behöver varken vara särskilt svårt eller kräva dyra ingredienser för att få något att smaka gudomligt i Big Green Egg. Vi kommer bland annat att prova på att röka, baka, grilla och ånga på BGE.
Naturligtvis avslutar vi med en god måltid av det vi tillsammans skapat på Big Green Egg.
Kursen tar ca 4 timmar plus måltid.
Kurs på köpet!
Visste du att om du köper ett Big Green Egg från oss, får du ett presentkort på matlagningskurs för en person på Big Green Egg gratis med i ditt köp (värde 1700 kr).
Vid regn, flyttas kursdatumet fram. Detta bestäms isåfall samma dag och meddelas via telefon och/eller mail.
Vi ses i djungeln av smaker och möjligheter!
Information om allergier:
Några av recepten på kursen innehåller gluten, det innebär alltså även att det förekommer gluten i köket även om inte alla recept innehåller gluten i sig. Vi använder oss också av lök i alla former och sorter samt baljväxter.
Skulle du ha några allergier som vi bör ta hänsyn till, meddela vid bokningstillfället så ser hur vi kan lösa det på bästa sätt.
Pris och anmälan
En kurs hos oss kostar 1700 kr per person.
I anmälningsavgiften ingår ett glas av vårt goda husvin alt öl eller alkoholfritt alternativ ingår under kursens gång. Övrig dryck beställs efter eget huvud och betalas innan hemgång samma dag som kursen är.
Alla kurser går utmärkt att kombinera med övernattning på vårt lilla gårdshotell, vi har då ett förmånligt kombinationspris.
Anmäl dig till kursen genom att skicka ett email till info@tastecelebration.com.
Glöm inte att meddela eventuella allergier och naturligtvis vilken kurs du vill anmäla dig till med datum.
Vad ingår i priset? Vad ingår? – I vår matlagningskurser lagar du mat tillsammans med kocken Isabel Brummer på Tastecelebration Residence i Andrarum, Österlen - Skåne. – Härlig lunch och fika vid början av dagen på kursen. - I anmälningsavgiften ingår ett glas av vårt goda husvin alt öl eller alkoholfritt alternativ ingår under kursens gång. Övrig dryck beställs efter eget huvud och betalas innan hemgång samma dag som kursen är. - Varje kurs avslutas med en gemensam måltid med allt det goda ni lagat. – Kursen ges i små grupper med max 8 personer. – En massa tips och knep för att underlätta matlagning eller göra den extra vacker. – Digitalt receptkompendium efter avslutad kurs.