tastecelebration.se
Dumplings på mitt sätt - Tastecelebration
I söndags var jag och min man i Amsterdam och Zeedijk. Zeedijk är fullt av kinesiska restauranger och butiker och jag tycker alltid att det så inspirerande att vara där. Peking ankorna hänger i fönstren och lukten av den karekteristiska 5-spices blandningen ligger tung på gatorna. Naturligtvis kunde jag inte hålla mig ifrån att gå in i en av de stora kinesiska stormarknaderna. Dä finns det alltid så mycket intressanta saker att upptäcka för en foodie! Tyvärr inkluderar massor av produkterna där även E-nummer, färgämnen och socker av alla de slag. Något som jag försöker undvika. Hur som, jag fick tag på färsk ingefära och Enokisvamp. Inte en dålig fångst alls men mina tankar och mage var fortfarande fokuserade på kinesisk mat när vi kom hem. Så idag gav jag det ett försök. En vegan och glutenfri version av en av mina favoriträtter; dumplings. Istället för den den vanliga degen med massor av kolhydrater, har jag använt mig av vacker savoykål. Förmodligen kommer någon kinesisk foodie kalla mig galen och hädisk till ursprungsrätten… Men jag …