pirnten printen
Älska dina rester!, Bakat, Bra och billig mat, LCHF, Lunch, Recept, Tastecelebration, Tillbehör, Vegetariskt
kommentarer 2

Krispiga ostkex med pesto

Glutenfree_crackers_with_pesto

Jag älskar basilika, jag älskar pesto och jag gör alltid en entusiastisk mängd när jag gör egen pesto. Jag lägger det på mina tomater, serverar det till min gröna pasta, över stekt kött eller fisk och så vidare. Men sen? Vid en viss tidpunkt brukar jag undra vad sjutton jag ska göra med de sista resterna. Har du samma problem? Well. För alla foodies därute, Det här är min nya kategori: Älska dina matrester och ge dem nytt liv!

Dessa kex är ett krispigt resultat av min frustration med för mycket kvar av min pesto. Lyckligtvis blev de så bra att jag naturligtvis vill dela med mig av receptet till er ockå!

Låt oss sätta igång!

Kex med pesto
Blir till en liten plåt beroende på hur tjocka du gör dem.

Ingredienser
100 gram mandelmjöl
Ett ägg (normal storlek)
80g riven ost
1/2 tsk bakpulver
————-
2 teskedar pesto (helst hemlagad)
(Ett inlägg om pesto kommer online inom kort!)

Hur gör jag det?
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser (utom peston) i en mixerskål. Blanda tills du har en jämn deg.
3. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Placera degen på papperet och täck med mjuk plastfilm ovanpå för att hindra att det klistrar fast på kaveln. Kavla ut degen tills du har ett tunt lager, du bestämmer själv hur tunt du föredrar det.
4. Ta bort plasten när du är klar och bre ut peston i ett tunt lager ovanpå den utkavlade degen.
5. Placera plåten i ugnen. Ställ in timern på 10 minuter.
6. Ta ut plåten ur ugnen och skär degen i mindre bitar. Sänk temperaturen till 140 grader.
7. Sätt tillbaka plåten i ugnen. Ställ in timern på ytterligare 20-30 minuter. Ha koll så det inte bränns!

Njut av dina kex med franska ostar, en (tomat) soppa eller bara som vanligt knäckebröd med pålägg av ditt eget val.
Istället för pesto, kan du ocksa välja andra örter eller bara havssalt att lägga till på toppen.

 

Detta recept är fritt från gluten och socker. Det är bakat enligt LCHF.

 

 

2 Kommentare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.