pirnten printen
Glutenfritt, Paleo, Raw food, Recept, Sötsaker, Utan raffinerat socker, Vegan, Vegetariskt
kommentarer 5

Chokladbark med lavendel och ringblomma

Herregud, detta är bara så gott! Och faktiskt inte så illa för kroppen heller.
Full av  raw godsaker, bra fetter och minimalt med socker. Kort sagt en win-win, tummen upp med andra ord.
Låt oss sätta igång!
Ingredienser
1, 5 dl (ca 150 gram) deodoriserad kokosolja
1 dl (ca 100 g) rå kakaopulver
1 tesked agave (eller mer, fråga ditt eget samvete och smaklökar)
En nypa Maldon salt
Torkad lavendel, ringblommor, pistagenötter, gojibär och torkade blåbär (helst raw)

Hur gör jag?
1. Smält kokosolja i vattenbad alternativt micro. Blanda oljan med kakaopulver och lite agave (se kommentar i ingredienslista). Häll massan i en djup fyrkantig skål med bakpapper i botten.
2. Strö lavendel, ringblomma, hackade pistagenötter, råa gojibär och blåbär över.
3. Avsluta med att tillsätta lite Maldon havssalt. Placera skålen i frysen.
4.Efter ca 2 timmar är chokladen klar. Skär i fina bitar och bjuda in en kär vän på en kopp kaffe.
Njut!

5 Kommentare

  1. Pingback:Lavender | TASTECELEBRATION

  2. Pingback:Älskliga jordgubbar, mango, lavendel och vit chokladsås - Tastecelebration

  3. Pingback:Chokladpaj, apelsinkräm och julbordsinspiration - Tastecelebration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.