pirnten printen
Bakat, Glutenfritt, LCHF, Sötsaker, Utan raffinerat socker
kommentar 1

Choklad och lavendelbollar

Chokladbark med lavendel och ringblomma

I Sverige har vi nog alla vuxit upp med chokladbollar. Jag tror att det är den första kakan jag fick göra på egen hand. Allt du behöver är dina händer, en skål och några få ingredienser. Ingen ugn behövs. Bekvämt även för en vuxen med ett desperat behov av en snabb sötsak. Jag har gjort dem något annorlunda sen min barndom men precis lika goda.

Låt oss sätta igång!

Ingredienser
2 dl hasselnötsmjöl, riven kokos eller solrosfrön (kombinera gärna alla tre)
1 tesked lavendel
1 msk av rå kakao
1 tesked malen vaniljstång
1-2 tsk Sukrin Gold (eller annat sötningsmedel som du föredrar; honung, agave etc.)
En liten nypa havssalt, företrädesvis Maldon
75 gram äkta smör
Plus lite extra av riven kokos eller hasselnötsmjöl

Hur gör jag?
1. Häll alla torra ingredienser i en hushållsmixer. Kör igång mixern och låt knivarna mala alltsammans till ett mjöl. Lavendeln ska vara finmalen när du är klar.
2. När du har fått ett fint mjöl, tillsätt smöret.
3. Kör mixern tills du fått en jämn smet. Rulla i lagom stora munsbite-bollar. Doppa dem slutligen i riven kokos eller hasselnötsmjöl.
4. Låt dem stelna något i kylskåpet och njut dem med en kopp starkt kaffe.

Yummi!

Filed under: Bakat, Glutenfritt, LCHF, Sötsaker, Utan raffinerat socker

av

Sharing the passion for food!

1 kommentarer

  1. Pingback:Lavender | TASTECELEBRATION

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.