pirnten printen
Bra och billig mat, Glutenfritt, Ingen kategori, Laktosfritt, Middag, Nötfritt, Recept, Vegan, Vegetariskt
kommentar 1

Bolognese med belugalinser

Bolognese_med_belugalinser

Idag blir det bolognese med belugalinser, galet gott till både pasta och tortillabröd!
Vinet lyfter linserna till oanande höjder men se till att du valt ett hyggligt gott sådant annars kommer grytan att smaka lika illa…

 

Linserna behöver lite koktid men i övrigt sköter sig grytan självt. Perfekt att förbereda och kanske till och med frysa in för bråda arbetsdagar. Precis som för de flesta grytor, mår den bra av att stå till sig en dag i kylen för att samla ihop alla smaker.

Kombinera grytan med en god pastasort, lite gremolata (fint hackad vitlök, persilja och rivet citronskal) och kanske lite salta oliver för en italiensk touch.
Eller ge den ett mer mexikanskt sällskap i form av hemgjorda tortillabröd, guacamole, riven ost, sourcream och färsk koriander. Det blir gott vilket som. Nöjd och glad blir du i vilket fall.
Nu kör vi!

Bolognese_med_belugalinser_2

Bolognese med belugalinser

till 2-3 personer

Ingredienser
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta (gärna rökt!)
2 dl belugalinser
1 burk körsbärstomater eller krossade tomater av god kvalité
2 dl rött vin
1 tsk löst buljongpulver (gärna hemgjord, se receptlänk!)
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad oregano
1 tsk rökt paprikapulver
Salt och (nymalen) peppar
Några droppar tabasco
Eventuellt vatten för att spä grytan med

Hur gör jag?
1. Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med hackad vitlök på låg värme tills den blivit genomskinlig.
2. Tillsätt linser, vin, buljongpulver och krossade tomater. Låt all koka tills linserna blivit rejält mjuka, ca 30 minuter. Späd eventuellt med vatten om det riskerar att bränna i botten.
3. Tillsätta alla kryddorna och smaka av väl. Låt koka ytterligare 10 minuter och servera sedan.

Servera bolognesen tillsammans med (glutenfri) pasta, sour cream, hackad koriander och rivet citronskal. Eller tillsammans med mjukt tortillabröd, guccamole, lite rostade frön och någon knaprig sallad. Gott!

Detta recept är fritt från gluten, laktos, mjölkprotein och raffinerat socker.

Bolognese_med_belugalinser_4

1 kommentarer

  1. Pingback:Creme fraîche av cashewnötter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.